Osrednji lik serije policist Rick Grimes, ki ga igra Andrew Lincoln. Foto: IMDb
Osrednji lik serije policist Rick Grimes, ki ga igra Andrew Lincoln. Foto: IMDb

Producenti pri studiih AMC so po poročanju BBC-ja sporočili, da si bodo oboževalci na začetku aprila lahko ogledali le še predzadnji del aktualne sezone, saj jim po izbruhu pandemije nikakor ni uspelo končati zadnjega dela.

Finale bo epski, z akcijo nabit triler s številnimi presenečenji
Sezono so začeli predvajati lanskega oktobra, predzadnji, petnajsti del pa bo na sporedu 5. aprila. Za zdaj upajo, da bo zadnji del lahko na sporedu šele v drugi polovici leta – napovedali so ga kot poseben dogodek, "epski, z akcijo nabit triler s številnimi presenečenji".

Producenti serije, ki je na sporedu na kabelskem kanalu AMC od leta 2010, so pred nekaj dnevi sporočili tudi, da zaradi novega koronavirusa zamikajo priprave na enajsto sezono serije.

Foto: IMDb
Foto: IMDb

Postapokaliptično dramsko serijo Žive mrtvece sta ustvarila Angela Kang in Frank Darabont. Scenarij nastaja po predlogi istoimenske stripovske serije v avtorstvu trojice Roberta Kirkmana, Tonyja Moora in Charlieja Adlarda.

Boj zadnjih preživelih proti zombijem
V središču zgodbe je policist Rick Grimes, ki ga igra Andrew Lincoln. Ko se v bolnišnici zbudi iz kome, se izkaže, da se je med njegovo "odsotnostjo" glavnina ljudi spremenila v zombije. Uspe mu poiskati družino, in se začne z njo in še nekaterimi drugimi preživelimi upirati napadom. V seriji med drugim nastopajo Norman Reedus, Steven Yeun, Chandler Riggs, Melissa McBride, Lauren Cohan in Danai Gurira.

Serija je bila nominirana za več nagrad, tudi za zlati globus za najboljšo dramsko TV-serijo. Nastal je tudi odcepek izvirne serije z naslovom Bojte se živih mrtvecev, obenem pa na AMC pripravljajo pogovorno oddajo Talking Dead, v kateri po koncu predvajanja novih epizod v studiu gostijo slavne oboževalce, igralke in igralce iz serije in ustvarjalno ekipo, s katerimi se Chris Hardwick pogovarja o vsebinskih poudarkih, zanimivostih in pogledih na serijo.