Steve Buscemi bo stopil v vlogo Nikite Hruščova. Foto: EPA
Steve Buscemi bo stopil v vlogo Nikite Hruščova. Foto: EPA

Projekt je požel veliko zanimanja, znane so informacije o igralski ekipi, s katero pospešeno sklepajo še zadnje dogovore in začetek snemanja je predviden že junija, saj želijo film prvič prikazati naslednje leto v Cannesu.
Politična satira The Death of Stalin bo nastala na osnovi istoimenskega francoskega grafičnega romana Fabiena Nuryja in Thierryja Robina o dneh političnega kaosa in boja za oblast, ki so sledili Stalinovi smrti leta 1953.
Steve Buscemi bo stopil v vlogo Nikite Hruščova, Jeffrey Tambor Georgija Malenkova, ki je ob Stalinovi smrti za kratek čas postal višji sekretar komunistične partije in predsednik ministrskega sveta, Timothy Dalton Georgija Žukova, vojnega heroja in Stalinovega zaupnika, ki je prav tako odigral ključno vlogo v boju za oblast.
Ob njih bodo v igralski ekipi še Olga Kurylenko, Toby Kebbel, Michael Palin, Simon Russel Beale, Paddy Considine in Andrea Riseborough, kot poroča Hollywood Reporter. Gre za drugo filmsko režijo Armanda Iannuccija, ki je pravkar končal sodelovanje pri televizijski seriji Veep in ki mu politična satira vsekakor leži, saj se vleče tako skozi njegov celovečerec In the Loop iz leta 2009 kot serijo The Thick of It in Veep.