Han Solo, Luke Skywalker in princesa Leia bodo zdaj malo starejši, trilogijo pa nadaljujejo njihovi nasledniki. Foto: Lucasfilm Ltd. & TM.
Han Solo, Luke Skywalker in princesa Leia bodo zdaj malo starejši, trilogijo pa nadaljujejo njihovi nasledniki. Foto: Lucasfilm Ltd. & TM.
Nedolgo nazaj je po prvotni zavrnitvi režijo nove trilogije Vojne zvezd vendarle prevzel J. J. Abrams.
Pred kratkim je po prvotni zavrnitvi režijo nove trilogije Vojne zvezd vendarle prevzel J. J. Abrams. Foto: EPA

Nova trilogija, ki na presenečenje oboževalcev nastaja pod okriljem Disneyja in režijsko taktirko J. J. Abramsa, bo nadaljevala zgodbo prve trilogije, torej tistih treh delov Vojne zvezd, ki jih je George Lucas posnel med letoma 1977 in 1983. Jasno je, da bodo Luke Skywalker, princesa Leia in Han Solo zdaj starejši, ni pa znano, ali gre za krajšo 'cameo' vlogo ali bodo v VII. epizodi trdneje zasidrani.
Zgodbo nadaljujejo nove generacije
Po navedbah kolumnista Fox News Latino Umberta Gonzaleza, ki zatrjuje, da je informacijo pri svojih virih večkrat preveril, naj bi bilo že vse dogovorjeno, ni pa še znano, ali bo Harrison Ford nastopil že v sedmi epizodi ali nato v nadaljevanjih. Do podobnih informacij so se po poročanju Guardiana dokopali tudi drugi blogarji. V središču zgodbe bodo otroci Luka Skywalkerja in princese Leie, nespremenjena bosta R2D2 in C-3PO.
Pravzaprav se je o Fordovem sodelovanju v novi trilogiji sage, postavljene v galaksijo daleč, daleč stran, govorilo že nekaj časa. Več dvomov kot zaupanja o sklenitvi pogodbe pa je vzbujal slab odnos igralca z 'očetom' franšize Georgeem Lucasom, ki bo pri novi trilogiji sodeloval kot kreativni svetovalec.
VII. epizoda napovedana za leto 2015
Kako uspešno bo h kultni franšizi pristopil J. J. Abrams, sicer tudi režiser podobno legendarnih Zvezdnih stez, bodo gledalci lahko presojali leta 2015, ko je napovedana premiera sedme epizode. To bo tudi prvi del izpita Disneyja, ki je prevzem in nadaljevanje franšize najavil oktobra lani. V zameno za 4,05 milijarde dolarjev je nadzor nad filmskimi franšizami Vojna zvezd in Indiana Jones povsem v njihovih rokah. V zadnjih 25 letih so omenjeni filmi ustvarjalcem prinesli približno 4,4 milijarde dolarjev.