Režiser napoveduje
Režiser napoveduje "himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje". Foto: Vertigo
Gremo mi po svoje
V filmu nastopi več kot 50 mladih igralcev.

Snemanje pod taktirko režiserja in scenarista Mihe Hočevarja naj bi trajalo do 14. avgusta, iz Bovca pa se ekipa seli še na Pokljuko, Kanin, Zelenico in v okolico Ljubljane. Film nastaja v okviru produkcijske hiše Vertigo/Emotionfilm iz Ljubljane, koproducent filma je RTV Slovenija, produkcijo filma pa sofinancira Filmski sklad republike Slovenije. Poprodukcija bo končana , pomladi pa naj bi, kar za mladinske filme ni običajno, Gremo mi po svoje prišel tudi v kinodvorane.
Zgodba je postavljena v taborniško postojanko v bližini Bovca. Starešina preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok in s tem povzroča številne komične zaplete. To, da se fantje bolj kot za taborniški red in veščine zanimajo za sosednji, športno-umetniški tabor, kjer so večinoma prav luštne punce, h disciplini ne pomaga ...

V glavnih vlogah nastopajo (vsi prvič v filmu) Tadej Koren Šmid (Aleks), Jure Kreft (Zaspanc), Matevž Štular (Jaka), Gaja Pegan Nahtigal (Maja), Pia Korbar (Karmen), Žiga Krajnčan (Emil), Teodor Popovič (Pupika), Erik Oprešnik (Janez), Vili Frahm (Martin) in Matej Zemljič (kot Ptičar Marko). Tu so seveda še Jurij Zrnec (kot starešina), Jana Zupančič (v vlogi kuharice), Ajda Toman (kot taborovodkinja) ter Luka Cimprič in Uroš Kaurin (kot vodnika).

Cilj: Film, ki bo lahko konkuriral videoigricam
"Naša ideja ni bila narediti samo še en mladinski film, ampak ustvariti huronsko in napeto komedijo z odlično produkcijsko kondicijo, ki bo lahko kar se le da dolgo kljubovala času in združevala otroke in starejše več generacij. Želeli smo združiti slike in emocije ter v filmu pokazati zanimive domače obraze, ki jih ne bodo zlahka izrinili računalniški ponaredki in novodobni kič," o svojem filmu pravi Hočevar, ki ima "za seboj" že tri igrane celovečerce, Jebiga (2000), Na planincah (2003) in Distorzija (2009).

Direktor fotografije je Simon Tanšek, scenograf Miha Ferkov, kostumografinja Polonca Valentinčič, montažerka Olga Toni, oblikovalka maske Mojca Gorogranc, producent pa Danijel Hočevar.