Anne Hathaway je zaigrala v filmskih uspešnicah Princeskin Dnevnik, Gora Brokeback in Hudičevka v Pradi. Foto: EPA
Anne Hathaway je zaigrala v filmskih uspešnicah Princeskin Dnevnik, Gora Brokeback in Hudičevka v Pradi. Foto: EPA
Jane Austen
Svobodomiselna Jane Austen je v svojih romanih ubesedovala tudi usodo žensk 18. stoletja.

24-letna vzhajajoča filmska zvezda se za razliko od svojih težavnih sovrstnic, kot je na primer Lindsay Lohan, ne pojavlja na prvih straneh svetovnih tabloidov. Njen novi film, v katerem je prvič zaigrala v glavni vlogi, bodo danes začeli predvajati v kinematografih širom Združenih držav Amerike.

Izmišljeni portret Jane Austen
Filmska drama Becoming Jane je nekakšen izmišljen prikaz zgodnjega življenja britanske pisateljice Jane Austen. Upodablja jo kot mlado dekle, ki se zaljubi v vihravega mladeniča Toma LeFroya, dogodki, ki sledijo, pa gledalce napeljujejo k mislim, da je njeno resnično življenje močno vplivalo tudi na njeno pisanje, predvsem na romana Razsodnost in rahločutnost ter Prevzetnost in pristranost.

Svobodno preoblikovanje biografije Austenove je sicer vzbudilo negodovanje med njenimi oboževalci, čemur pa Hathawayeva oporeka in poudarja, da o pisateljičinih mladih letih ni veliko znanega, pa tudi o tem ne, kaj je vplivalo na njeno pisanje. "Ali so za njeno dobro pisanje krive izkušnje ali zgolj domišljija, tega ne bomo nikoli vedeli." je še dejala.

Vloga v filmu je zahtevala veliko priprav
Čeprav se je Anne Hathaway v vlogi slavne pisateljice znašla pod velikim pritiskom in se bala, da ji bo spodletelo, se je odločila vztrajati, saj je vedela, da lahko z vlogo in premagovanjem lastnih strahov več pridobi kot izgubi. Da je vlogo dobila, je morala izpopolniti angleški naglas in se podučiti o zgodovini in navadah poznega 18. stoletja v Veliki Britaniji.