Anne Hathaway (na fotografiji levo) se bo v filmu in na odru prelevila v hollywoodsko legendo Judy Garland (desno). Foto: EPA
Anne Hathaway (na fotografiji levo) se bo v filmu in na odru prelevila v hollywoodsko legendo Judy Garland (desno). Foto: EPA

26-letna igralka, ki je bila letos nominirana za oskarja za glavno vlogo v drami Rachel Getting Married, bo Garlandovo upodobila po podobi slavne igralke, ki jo je v biografiji Get Happy: The Life of Judy Garland naslikal Gerald Clarke.

Napoved, da bo igralka, ki je svoje pevsko-plesne sposobnosti pokazala na podelitvi oskarjev, ko se je na odru pridružila voditelju Hughu Jackmanu, je oznanil producent Harvey Weinstein.

Od otroških zvezdnic do uveljavljenih igralk

Garlandova je občinstvu najbolj znana po vlogi v legendarnem Čarovniku iz Oza (1939), v katerem je nastopila, ko je bila stara komaj 17 let, in zapela z oskarjem ovenčano balado Over the Rainbow. Med drugimi vrhunci njene kariere je bila tudi vloga v muzikalu Zvezda je rojena iz leta 1954, za katero je bila nominirana za oskarja. Umrla je leta 1969, stara 47 let, uspešna igralka in pevka pa je tudi njena danes 63-letna hči Liza Minnelli, ki se ji je rodila v zakonu z režiserjem Vincentejem Minnellijem.

Na desni si oglejte pesem Over the Rainbow v izvedbi Judy Garland iz filma Čarovnik iz Oza in nastop Anne Hathaway na Oskarjih.
Anne Hathaway je kot najstniška igralka nastopila v Disneyjevi uspešnici Princeskin dnevnik (2001), pozneje pa se je uveljavila z vlogami v Gori Brokeback, Hudičevki v Pradi in Becoming Jane. Letos je, kot omenjeno, za odličen nastop v Rachel Getting Married dobila poklon Ameriške filmske akademije.

Mlado igralko so že v preteklosti primerjali z Audrey Hepburn, ki je tudi njena najljubša igralka, pa tudi z Garlandovo, ki jo bo zdaj upodobila.

A. K.