Foto:
Foto:

Obiskovalci festivala so namreč največ glasov namenili rusko-francoskemu filmu Babica (Babusja) režiserke Lidije Bobrove. Film se je za nagrado občinstva potegoval s še štirimi filmi v sekciji Trgatev. Gre za glavni programski sklop, namenjen prikazovanju novih celovečernih filmov mladih in neuveljavljenih avtorjev. Zmagovalni film Babica bo odkupljen za distribucijo po slovenskih kinematografih.

Prikaz filmov tretjega sveta
Filmski festival, ki je med 26. in 29. majem potekal v Izoli, je predstavil afriško, azijsko, latinskoameriško in vzhodnoevropsko kinematografijo. Obiskovalci so si lahko 25 filmov t. i. tretjega sveta ogledali na štirih prizoriščih. Poleg letnega kina na Manziolijevem trgu - kjer je bilo osrednje filmsko prizorišče - so bile namreč filmske projekcije na ogled tudi v Kino Gledališču, Kinu Svetilnik in artkinu Odeon.

O festivalu, ki je v Izoli potekal prvič, je razmišljal tudi Matjaž Zajec. Zakaj Kino otok ne pomeni filmskega obrobja lahko preberete v kolumni.

25 filmov v 5 programskih sklopih
Program festivala, je bil razdeljen na 5 sklopov. Poleg že omenjenega glavnega programa Trgatev so to še informativni program Mojstri, spremljevalni program Prijatelji, retrospektivni program Nove obale in neuradni program Video na plaži.