Bi Johnny Depp res lahko utelesil vso karizmo Freddieja Mercuryja? Foto:
Bi Johnny Depp res lahko utelesil vso karizmo Freddieja Mercuryja? Foto:
Sacha Baron Cohen
Že zaradi brkov so se zdele govorice o Cohenovem sodelovanju v filmu zelo verjetne ... Foto: EPA

Kdor se je veselil, je to počel prezgodaj: res je sicer, da se v Hollywoodu kuha film o legendarnem frontmanu zasedbe Queen (producent bo nihče drug kot Robert de Niro), žal pa filmski Borat z njim ne bo imel nobene zveze. Prejšnji teden je britanski tabloid Daily Mirror namreč objavil vest, da je Cohen, ki je menda tudi svoj lik kazahstanskega "novinarja" Borata delno oblikoval po Freddiejevi podobi, že sprejel ponujeno vlogo. "Čista fabrikacija," je nedvoumno zatrdil Cohenov publicist.

Nežni Johnny kot Freddie?!
Govorice so se morda razširile tudi zato, ker zna igralec v resnici tudi dobro peti – njegov naslednji projekt (tokrat zares) je namreč prav vloga v muzikalu Sweeney Todd, ki ga bo režiral Tim Burton. Hollywood je očitno majhen, kajti Cohenov soigralec iz Sweeney Todda Johnny Depp je obenem še vedno v igri za vlogo ... Freddieja Mercuryja.

Prva zares slavna žrtev aidsa
Film se bo vrtel predvsem okrog Freddiejevega razvratnega rokenrol življenja in seveda prezgodnje smrti leta 1991, ki je šokirala svet. Le 24 ur prej je namreč v javnost prišla novica, da je 46-letni pevec okužen z virusom HIV (sam je za diagnozo vedel, tako trdi njegov partner Jim Hutton, že od leta 1987, čeprav je še v poznejših intervjujih eksplicitno zanikal govorice, da je okužen z virusom HIV).

Čeprav se je v več intervjujih "krstil" za Perzijca, je bil Farrokh Bulsara, kot je bilo Freddieju v resnici ime, indijskega rodu. Rodil se je na afriškem otoku Zanzibar, a se je njegova družina ob izbruhu revolucije, ko je imel Freddie 17 let, preselila v Veliko Britanijo. Preden se je popolnoma posvetil glasbi, je diplomiral iz grafičnega oblikovanja (sam je pozneje tudi oblikoval logo skupine Queen).

A. J.