Vsi trije glavni igralci Peter Ternovšek, Aljoša Ternovšek in Iva Krajnc so v resničnem življenju v istem sorodstvenem razmerju kot v filmu. Foto:
Vsi trije glavni igralci Peter Ternovšek, Aljoša Ternovšek in Iva Krajnc so v resničnem življenju v istem sorodstvenem razmerju kot v filmu. Foto:
Komisija Filmskega sklada je sprva film ocenila kot umetniško nezadovoljiv film, ki je brez tržnega potenciala.

Občinstvu 14. sarajevskega filmskega festivala se je na slavnostni svetovni premieri predstavil Kutinov film Nikoli nisva šla v Benetke, ki je uvrščen v tekmovalni program festivala. Filmska zgodba se vrti okoli mladega para, Grega (Aljoša Ternovšek) in Maše (Iva Krajnc), ki ju iz tujine obišče Gregov oče Tone (Peter Ternovšek).

Skrivnosten dogodek
Za neizrečenimi besedami se sluti, da se je paru zgodilo nekaj groznega. Da bi jima vsaj malo olajšal bolečino, ju Tone pelje ven in tako se začne njihovo pohajkovanje z avtomobilom. Na poti Grega in Maša doživljata hitre spremembe razpoloženja, sta nasilna, globoko žalostna, naenkrat vesela, pa živčna, depresivna in igriva. Skupaj sta, a obenem vsak zase. Prepad med njima postaja vse globlji. Tone pa ju medtem pelje vse bolj stran od doma, a nič bolj proč od tega, kar se je zgodilo.

Poleg omenjenega filma se za festivalske nagrade potegujeta tudi kratka filma Vem Jana Cvitkoviča in Vsakdan ni vsak dan Martina Turka ter dokumentarec Rudija Urana Nebo visoko, a zemlja trda. Zunaj tekmovalnega programa pa se bosta predstavila še celovečerca Estrellita - pesem za domov v režiji Metoda Pevca - in Traktor, ljubezen in rock'n'roll Branka Djurića.

Slovenski celovečerni film Za vedno režiserja Damjana Kozoleta bo predvajan v programu V fokusu. Kozoletov film je imel svojo svetovno premiero na letošnjem mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu, v Sloveniji pa bo prikazan najprej na Festivalu slovenskega filma v Portorožu in nato še v kinematografih.