Foto: EPA
Foto: EPA

Režiser je za italijanski časopis La Repubblica potrdil, da bo z grammyjem nagrajeni glasbeni dvojec ustvaril glasbo za film, kar obenem pomeni tudi, da se Argento po osemletnem premoru vrača k snemanju. Njegov zadnji celovečerec, 3D-Drakula, je imel premiero leta 2012.

"Moja oboževalca sta, poznata vse moje filme," je o Daft Punku dejal Argento. "Od francoskih prijateljev sta slišala, da snemam nov film, in me poklicala ter mi rekla: 'Želiva sodelovati s tabo'."

V Italijo bosta prišla, ko bo varno
Filmski ustvarjalec, sicer oče igralke Asie Argento, po poročanju publikacije Indiewire pričakuje, da bosta glasbenika pripotovala v Italijo šele, ko bo to postalo varno. In da se bodo dela lotili šele takrat. Argento je v pogovoru za La Repubblico dejal tudi, je po mnenju Daft Punk scenarij za Črna očala eden njegovih "najzanimivejših".

Jessica Harper v filmu Suspiria (1977). Foto: IMDb
Jessica Harper v filmu Suspiria (1977). Foto: IMDb

Duo sicer ni izdal novega albuma od leta 2013, ko sta za album Random Access Memories dobila nagrado grammy za album leta.

Pobeg na kamnito, grmovito podeželje Lazia
"To bo moja vrnitev h kriminalkam,"
je pojasnil Argento. Zgodbo je opisal kot pustolovščino kitajske deklice in otroka v nočnem Rimu. V drugem delu ju pobeg odpelje na kamnito, grmovito podeželja Lazia. "To je sicer drugačno od sladkosti toskanskih dolin, vendar zame prelepo," je dodal.

Brian de Palma je bil v sedemdesetih po zaslugi svojih hipernasilnih, pogosto kontroverznih filmov na čelu novega vala hollywoodskih ustvarjalcev. Foto: AP
Brian de Palma je bil v sedemdesetih po zaslugi svojih hipernasilnih, pogosto kontroverznih filmov na čelu novega vala hollywoodskih ustvarjalcev. Foto: AP

Argento je močno vplival na sodobni žanr grozljivk. Kot režiser je debitiral s filmom L'uccello dalle piume di cristallo (Ptica s kristalnim perjem) leta 1970. Med njegove najbolj znane filme spada še grozljivka Suspiria (1977), ki je dobila rimejk leta 2018 v režiji Luca Guadanina. sodeloval pa je tudi z Bernardom Bertoluccijem in Sergiem Leonejem pri pisanju zgodbe za scenarij Leonejevega špagetivesterna Bilo je nekoč na Zahodu ("C'era una volta il West") iz leta 1968.

Publikacija Pitchfork je leta 2013 poročala, da se Daft Punk dogovarjata z režiserjem Brianom De Palmo, da bi glasbeno opremila njegov novi film. Glasbeni duo je pogosto navajal njegov film Phantom of the Paradise kot glavni vpliv za album Random Access Memories. Vendar pa sodelovanje med njimi ni nikoli uspelo.