Za Jamesa Bonda muhasto vreme ne pride v poštev. Foto: EPA
Za Jamesa Bonda muhasto vreme ne pride v poštev. Foto: EPA
Trdnjava Sacsayhuamán
Po prvotnih načrtih bi moral James Bond zlikovca, ki ga bo tokrat upodobil Francoz Mathieu Amalric, preganjati tudi v bližini inkovskih ruševin trdnjave Machu Picchu. Foto: EPA

V starodavni inkovski prestolnici bi morali marca posneti nekaj prizorov iz 22. Bondovega filma, ki nosi naslov Quantum of Solace, a so zaradi slabe vremenske napovedi snemanje odpovedali. "Niso bili prepričani, da ne bo deževalo, za snemanje pa imajo zelo malo časa," je razloge za odpoved snemanja pojasnila Margarita Morales, direktorica perujske filmske hiše Iguana Productions, ki naj bi sodelovala na snemanju.

Ob tem je zanikala namigovanja, da so se filmarji umaknili zaradi protestov, na katerih so pretekli mesec nasprotovali spremembi zakonov, ki olajšujejo gradnjo v bližini historičnih najdišč Cuzca.

Oblasti so se pritoževale, da takšni protesti, ki so med drugim povzročili pravo zmedo na avtocestah in prisilili železnice in letališča k prekinitvi delovanja, ogrožajo turizem. A kot kaže, niso ogrozili snemanja Bonda. "Povedali so mi, da je odpoved povezana izključno z vremenom," je še dodala Moralesova.

Bondov maščevalni pohod v Južno Ameriko
V filmu Quantum of Solace bo Bondov suknjič znova oblekel svetlolasi Daniel Craig, za družbo pa bosta skrbeli lepotici Olga Kurylenko in Gemma Arterton. V 22. delu se bo Craig podal na maščevalni pohod za lepotico, ki ga je prevarala. Film naj bi v kinematografe prišel novembra.