Oboževalci knjig in filmov o mladem čarovniku objokujejo smrt komaj 18-letnega Roba Knoxa. Foto: EPA
Oboževalci knjig in filmov o mladem čarovniku objokujejo smrt komaj 18-letnega Roba Knoxa. Foto: EPA

Knox v filmu Harry Potter in polkrvni princ - v kinematografe prihaja novembra - igra dijaka čarovnika Marcusa Belbyja. Njegovi starši Colin in Sally so v izjavi za javnost zapisali: "Rob je bil prijazen in dober fant, ki je vedno pomagal drugim. Vedno je bil srce in duša zabav, zelo odprt, rad je imel šport in rad se je pogovarjal z ljudmi ... Družina in prijatelji smo ga oboževali." Iz produkcijske hiše Warner Bros, pod okriljem katere je nastal omenjeni film, pa so sporočili, da so šokirani in užaloščeni zaradi novice in sočustvujejo s fantovo družino.

Knox že 14. žrtev londonskega nasilja
Za Knoxov umor britanski policisti sumijo nekega 21-letnika. Pretep v baru v londonskem predmestju Sidcup, ki se je zgodil v noči s petka na soboto, naj bi se začel zaradi ukradenega telefona. Knox in njegov brat Jamie sta poskušala pred z dvema nožema oboroženim napadalcem ubraniti drug drugega. Prijateljema bratov Knox, 18-letnemu Tomu Hopkinsu in 17-letnemu Tariku Ozressu, je uspelo napadalca pritisniti k tlom in se z njim boriti več minut, preden je prispela policija. Hopkins, ki je bil zaboden v glavo, je povedal: "Rob je želel samo pomagati. Tak je bil. Napadalcu sem vzel nož, a nisem vedel, da ima še enega. Bil je pravi kaos." Knoxa so po incidentu odpeljali v bolnišnico in ga razglasili za mrtvega, še več obiskovalcev bara pa je utrpelo poškodbe.

V britanski prestolnici je letos nasilne smrti umrlo že 14 najstnikov, kar je med prebivalci in politiki sprožilo veliko skrbi.