Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 20 glasov Ocenite to novico!
Režiser Luca Guadagnino (v sredini) in glavna igralca, ljubljenca občinstva Armie Hammer (desno) in Timothée Chalamet (levo). Foto: EPA
Pokliči me po svojem imenu
Prizor iz filma Pokliči me po svojem imenu. Foto: IMDb

Dodaj v

Film Pokliči me po svojem imenu bo dobil nadaljevanje

Scenarij razvijata režiser in avtor romana, po katerem je nastal film
6. marec 2018 ob 18:59
Los Angeles - MMC RTV SLO

Italijanski režiser Luca Guadagnino že snuje scenarij za nadaljevanje svoje filmske uspešnice Pokliči me po svojem imenu. Na oskarjevski rdeči preprogi je razkril nekatere podrobnosti iz prihajajočega drugega dela, med drugim, kdaj in kje se bo zgodba dogajala.

Scenarij razvijata z Andréjem Acimanom, avtorjem romana Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name), ki je bil literarna predloga za istoimenski film, sicer letošnjega kandidata za oskarja za najboljši film.

Zgodba se bo preselila na vzhodno obalo ZDA
O nastajajočem filmu je režiser povedal, da se bo dogajal pet ali šest let za tem, ko se je končal prvi fim, kar pomeni na začetku devetdesetih let dvajsetega stoletja. Pravi, da ga to obdobje še posebej zanima zaradi padca komunizma in začetka Berlusconijeve dobe v Italiji. Lokacija bo namesto Severne Italije tokrat vzhodna obala ZDA. V glavnih vlogah bo obdržal ljubljenca občinstva Armieja Hammerja in Timothéeja Chalameta, je povedal za ameriško revijo USA Today. Če smo v prvem delu sledili odraščanju najstniškega fanta, ki se zaplete v romantično razmerje s starejšim fantom, bi rad režiser v drugem delu odgovoril na vprašanje, kakšen je položaj mladega moškega v svetu in kakšne so ostaline čustvenega udarca iz mladosti v njegovem odraslem življenju.

To ni prva različica mogočega nadaljevanja filma
Režiser že od premiere filma pripoveduje o nastajajočem nadaljevanju filma, vendar je na primer lansko jesen podajal še drugačne orise zgodbe. Med prvim in drugim delom naj bi v tisti različici minila le tri leta, zgodba pa naj bi po dinamiki dogodkov delovala podobno kot slovita trilogija Richarda Linklaterja, sestavljena iz filmov Pred Zoro, Pred mrakom in Pred polnočjo, je oktobra poročal ScreenDaily.

Zadnjih 40 strani romana je ostalo neupodobljenih, niso pa jih še prenesli na veliko platno. V njih lahko beremo o tem, kaj se zgodi s protagonistoma petnajst let pozneje, vendar pa v drugem delu zgodba še ne bo segla tako daleč.

N. Š.
Prijavi napako
Komentarji
vidaest
# 07.03.2018 ob 09:33
Sem pogledal. Klasičen, izpiljen, odkrit film. Priporočam.
Fickolin
# 07.03.2018 ob 01:11
Ta film je nekaj enkratnega, že dolgo nisem gledal tako lepega, srčnega filma. Najbolj mi je bil všeč govor očeta, tam proti koncu filma, ko je oče sinu rekel "Kako živiš svoje življenje je tvoja stvar. A zapomni si, naše srce in naše telo so nam dana samo enkrat......in preden se zaveš je naše srce iztrošeno in naše telo pride do točke, ko ga nihče več ne pogleda. Izkoristi ju, dokler je čas"

Res je, življenje je eno in ne pustimo, da nam mnenja drugih krojijo našega, življenje je prekratko in premalo je radosti, da bi ne zaživel polno, tako kot čutim in si želim.
Bregas
# 07.03.2018 ob 09:59
Meni je bilo italijansko okolje ena od najlepših stvari v filmu, tako da pričakujem, da mi bo nadaljevanje, posneto v USA, veliko manj všeč.
KimiR
# 07.03.2018 ob 06:48
Vceraj, ko sem prebrala novico o nadaljevanju tega filma, mi je kar odleglo! Zelo, res ZELO lep film. Ne vem kako sta igralca lahko tako cudovito odigrala in se postavila v te vloge. Niti enkrat nisem podvomila v zgodbo/igranje. Preprosto neverjetno kako se te dotakne, kako se poistovetis z zgodbo...preprosto cudovito
STRIKE
# 07.03.2018 ob 06:52
KimiR

Se strinjam! Tako sproščena igra, da misliš da so res familija!
STRIKE
# 07.03.2018 ob 06:50
Zelo lepo posnet film!

Super igralci!
Tinkola
# 07.03.2018 ob 19:59
Če poslušaš avdioknjigo na https://youtu.be/O9g-Ig1-Wxk, potem je še bolj carsko, kot v filmu. Se pa bojim, da želje večine, ki nam je bil film neizmerno všeč, v 2. delu ne bodo izpolnjene. Resnici na ljubo, tudi težko bi bilo preseči tak presežek. :-) :-)
fafner
# 07.03.2018 ob 14:25
Sijajen film, knjiga je pa fenomenalna!
mihamiha23
# 07.03.2018 ob 08:08
zadnjič sem bral intervju režiserja.faca možak.na snemanju so se pa izjemno zabavali vsi.
pripravlja pa nov film z izjemno igralsko zasedbo
nvk
# 07.03.2018 ob 08:43
Novica o filmu o gejih na RTVju, cisto nakljucje.
Kazalo