Sandra Bullock, ki je tudi koproducentka filma All About Steve, je bila deležna stoječih ovacij, ko se je pojavila na odru in osebno sprejela najbolj nezaželeno nagrado filmskega sveta. Če bo Bullockova dobila oskarja, bo prva igralka, ki bo isto leto prejela obe nagradi. Foto: IMDB
Sandra Bullock, ki je tudi koproducentka filma All About Steve, je bila deležna stoječih ovacij, ko se je pojavila na odru in osebno sprejela najbolj nezaželeno nagrado filmskega sveta. Če bo Bullockova dobila oskarja, bo prva igralka, ki bo isto leto prejela obe nagradi. Foto: IMDB
Transformerji
Tako kot v prvem delu gre tudi v Maščevanju padlih za boj med slabimi in dobrimi roboti, vse drugo, vključno s človeškimi liki, je le vezna snov, ki bolj ali manj smiselno povezuje megalomanske spopade velikanskih strojev.
Bratoma Jonas je malino za najslabšo igro prinesel film o lastni koncertni turneji. Foto: EPA

Zlate maline pravzaprav veljajo za neke vrste 'antioskarje', kar je z letošnjo podelitvijo naslova najslabše igralke leta Sandri Bullock resnično ironično, glede na to, da je igralka, ki velja za ljubljenko ameriškega občinstva, tudi v pričakovanju morebitnega oskarja za glavno žensko vlogo v filmu The Blind Side.

Igralka je na podelitev - ta že 30 let poteka na predvečer podelitve oskarjev - prišla 'oborožena' s kupom DVD-jev, na katerih je bil posnet napovednik filma All About Steve in jih je razdelila med občinstvo, rekoč, da se je zdi, da niso vsi gledali filma. "Drugače ne bi bila tu, če bi zares gledali film in razumeli, kaj sem želela povedati." Gre za komedijo o malce socialno 'nerodni' sestavljavki križank, ki se zaljubi v kamermana in ga začne zasledovati. Bullockova in njen soigralec Bradley Cooper sta prejela tudi nagrado za najslabši filmski par leta.

Brez Paris in Eddija Murphyja ne gre
Poleg Sandre Bullock je med zvezdniki A-kategorije na letošnji seznam prišel tudi John Travolta - film Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000, v katerem igra glavno vlogo, je imenovan za najslabši film desetletja. Travolta v nasprotju s svojo kolegico ni prišel po nagrado. Sarkazem malin se je izkazal tudi pri imenovanju najslabšega filma leta, ki je tokrat postal eden izmed najdonosnejših filmov leta 2009, Transformerji: Maščevanje padlih. Oba brata Jonas, ki sta imela vodilni glavni vlogi v 3D-filmu Jonas Brothers: The 3D Concert Experience, sta si razdelila malino za najslabšo moško vlogo.

Tudi tokrat se podeljevalci niso izognili bogataški dedinji Paris Hilton in komedijantu Eddiju Murphyju, ki sta postala najslabša igralca desetletja. Hiltonova je lani prejela kar tri maline; za najslabšo glavno igralko, stransko igralko in najslabši par, medtem ko je Murphy leto pred tem postal najslabši igralec, najslabši stranski igralec in najslabša stranska igralka - vse tri maline je prejel za svoje vloge v katastrofalnem Norbitu.

Sledi seznam filmov, ki so si prislužili zlate maline 2009:

Najslabši film: Transformerji: Maščevanje padlih
Najslabša igralca: Kevin in Joe Jonas (Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience)
Najslabša igralka: Sandra Bullock (All About Steve)
Najslabši stranski igralec: Billy Ray Cyrus (Hannah Montana)
Najslabša stranska igralka: Sienna Miller (G.I. Joe: Vzpon Kobre)
Najslabši par: Sandra Bullock in Bradley Cooper (All About Steve)
Najslabši scenarij: Transformerji: Maščevanje padlih
Najslabši režiser: Michael Bay (Transformerji: Maščevanje padlih)
Najslabša predelava ali nadaljevanje: Land of the Lost