Kakšen Zakon iz Los Angelesa neki: še pred nadaljevanko je mladega Harryja Hamlina med zvezde izstrelila vloga v filmu Clash of the Titans. Foto:
Kakšen Zakon iz Los Angelesa neki: še pred nadaljevanko je mladega Harryja Hamlina med zvezde izstrelila vloga v filmu Clash of the Titans. Foto:
Tezej in Minotaver
Tezejev spopad z Minotavrom je likovna umetnost upodobila že ničkolikokrat: zdaj je na vrsti še filmska.

Po lepem uspehu spektakla 300 se bosta ista producenta lotila nove bitke; tokrat bodo "na tapeti" Tezejeva junaštva. Gianni Nunnari in Mark Canton stojita za projektom War of Gods (Vojna bogov), podobno velikopoteznim podvigom, kot je bil lanski stripovski spektakel 300, ki je po svetu zaslužil okrog 450 milijonov dolarjev. Jonski junak, sin atenskega kralja Egeja, je ljubiteljem mitologije znan predvsem po tem, da je na Kreti ubil pol človeka, pol bika - Minotavra, nato pa na otoku Naksos zapustil Ariadno, ki mu je s svojo nitjo pomagala najti pot iz labirinta.

Posebnost filma bo v tem, da se bodo, v nasprotju z nekaterimi mitološkimi pripovedmi, bogovi borili z ramo ob rami s smrtnimi junaki. Zaplet bo tako manj "zgodovinski", kot je bil v 300 (tam je šlo za spopad Špartancev z Leonidasom na čelu s Perzijci), bo pa namenjen bolj ali manj istemu občinstvu. Film bo režiral Tarsem, veteran glasbenih videospotov, sicer pa tudi režiser filma The Cell z Jennifer Lopez v glavni vlogi. Snemanje je načrtovano za začetek naslednjega leta.

Mitologija: neizčrpna zakladnica idej
In če ima Vojna bogov ista producenta kot 300, pa nima istega studia. Pri Warner Bros. so se za projekt sicer zanimali, potem pa izbrali raje priredbo filmske klasike Clash of The Titans. Ta v kino prihaja leta 2010, režiral pa ga bo Louis Leterrier (Neverjetni Hulk). Za tiste, ki izvirnika iz leta 1981, v katerem je Laurence Olivier igral Zevsa, niste videli: v Spopadu titanov so v ospredju dogodivščine Perzeja (igral ga je Harry Hamlin), junaka, ki je odsekal glavo Meduzi, ukrotil letečega Pegaza in rešil princeso Andromedo.

A. J.