Lanski zmagovalci Muvita. Foto: Valter Leban
Lanski zmagovalci Muvita. Foto: Valter Leban

Filmska karavana kratkometražnih filmov se letos seli v mesto vrtnic, v Novo Gorico, kjer bo filmski maraton potekal prvič, so sporočili z Muvita.

Sklepni večer s premiero filmov
Peščeno uro bodo obrnili 20. avgusta, ob 12. uri, iztekla se bo čez 60 ur, 22. avgusta. Dva dni pozneje bo v SNG-ju Nova Gorica potekal sklepni večer s premiero najustvarjalnejših filmov tekmovanja in podelitvijo nagrad štirim najboljšim ekipam.

Letošnja posebnost je poklon filmskemu festivalu Makin’GO, ki je pred desetletjem deloval na območju stare Gorice in navdihnil organizatorje (Rubikon GRAL) za začetek filmskega maratona MUVIT/6x60, so zapisali organizatorji.

Strokovno žirijo, ki bo izbrala zmagovalce, bodo sestavljali režiser Jan Cvitkovič, igralka Eva Jesenovec in direktor fotografije Rok Kajzer Nagode. Četrto nagrado – nagrado občinstva, bo izglasovalo občinstvo samo, podelil pa jo bo spletni portal Voyo.

"Muvit mi veliko pomeni prav zato, ker sem tudi sama tekmovala na festivalu Makin’GO in zato iz prve roke vem, da je Muvit neponovljiva ustvarjalna izkušnja, ki ti na koncu maratona da film, kar je najbolj pomembno," pove Maja Šest, umetniška in programska vodja festivala Muvit.

Gregor Graf, direktor in idejni vodja projekta, pa razlaga, da jih naprej ženejo dobri odzivi. Teh je že od prvega maratona naprej veliko, pravi.

Ekipe se lahko prijavijo na MUVIT/6X60 prek spletne strani na tej povezavi. Prijave so odprte do 9. avgusta.