Podal se je na komično filmsko potovanje na Divji zahod. Foto: Reuters
Podal se je na komično filmsko potovanje na Divji zahod. Foto: Reuters

Poleg odrskih nastopov gostov, kot sta Justin Long in Dwight Yoakam, film ponuja tudi vpogled v zaodrje in življenje Vaughna in komikov Breta Ernsta, Ahmeda Ahmeda, Sebastiana Maniscalca in Johna Caparula. Film je režiral Ari Sandel, ki je letos dobil oskarja za igrani kratki film West Bank Story.

Pravice za predvajanje igranega dokumentarca Vince Vaughn's Wild West Comedy Show: 30 Days & 30 Nights - Hollywood to the Heartland v ZDA si je zagotovila neodvisna distributerska hiša Picturehouse, potem ko jo je pred mesecem na trg vrnila hiša Weinstein Co. Ta si je pravice zagotovila pred sedmimi meseci in bi morala film poslati na trg že to pomlad. Razlog: nesoglasja z Vaughnom v "viziji trženja filma". Vaughn je povedal: "Gre za komedijo, hkrati pa roadmovie. To ni tradicionalen film. Če prej ni bilo narejeno še nič takega, kako to predstaviti? Ni bilo prepiranja in pregovarjanja - nismo pač imeli istih pogledov."
New Line Cinema, ki ima skupaj s hišo HBO v lasti Picturehouse, si je zagotovila mednarodne pravice - kupili naj bi jih za nekaj manj kot 2,5 milijona dolarjev, v trženje pa usmerili več denarja. Picturehouse naj bi film gledalcem v ZDA predstavil v začetku naslednjega leta.