V filmu poskrbi Homer za pravo ekološko katastrofo v Springfieldu. Foto: Kolosej
V filmu poskrbi Homer za pravo ekološko katastrofo v Springfieldu. Foto: Kolosej
Težko pričakovani film je svet ugledal v zadnjih julijskih dneh. Foto: Kolosej

Kopijo naj bi posnel nek 21-letni Sydneyjčan, ki bo po poročanju avstralske zvezne policije na sodišče stopil oktobra, v primeru obsodbe pa mu grozi do pet let zapora. "Pirat" je film na splet naložil v eni uri, nato pa ga je v naslednjih dveh urah skopiralo 3.000 internetnih uporabnikov. V treh dneh je film dobil že 110.000 piratskih kopij, predvidevajo pa, da so ga verjetno kopirali in prodali tudi na piratskih DVD-jih.

Kot so povedali v družbi Motion Picture Association, pri raziskavi sodelujejo filmski studio News Corp.'s Twentieth Century Fox, avstralska policija in avstralska zveza proti kraji avtorskih pravic (AFACT).

Na zvezi so prepričani, da gre za prvo kopijo Simpsonovih, ki se je pojavila na spletu, mladenič pa naj bi jo v sydneyjskem kinu posnel 26. julija, nekaj ur preden je platna ugledala v večini držav po svetu. Na spletu pa se je nato znašla, še preden je film prišel v ameriške kinematografe, 27. julija.

Simpsonovi bežijo pred Springfieldom
Težko pričakovani film temelji na priljubljeni televizijski seriji o družini, ki jo sestavljajo Homer, Marge, Bart, Lisa in Maggie. V filmu si družina na grbo nakoplje jezo vseh meščanov Springfielda, razočaran pa je tudi Bart, ki skuša novo družino najti pri vedno prijaznem sosedu Flandersu, ki želi prevzgojiti nagajivega dečka. V naših kinematografih sta na voljo tako podnaslovljena kot sinhronizirana različica, v kateri so junakom glasove posodili Jernej Kuntner, Mojca Fatur, Nina Valič, Violeta Tomič, Ljerka Belak, Predrag Lalič in Miha Alujevič.