Foto:
Foto:
Za ugrabljenim Šampionom iščeta sled babica in njen pes.
V Sreči na vrvici je vsem prirasel k srcu velik črn novofundlanec.

Do 31. decembra si bo mogoče ob 11.10 ogledati enega od treh animiranih celovečernih filmov ali dva slovenska igrana filma. Kot prvi je bil na sporedu animirani film Kiriku in čarovnica, do konca leta pa se bodo zvrstili še Trojčice iz Bellevilla, Čudežno potovanje, Sreča na vrvici in Zvezdica zaspanka. Na zadnji dan letošnjega leta, ko bo na vrsti film, posnet po pravljici Frana Milčinskega Ježka, založba Sanje po filmski projekciji pripravlja tudi otroške delavnice z dobro vilo.

Deček proti čarovnici
Koprodukcijski film režiserja Michela Ocelota pripoveduje o drobnem, a pogumnem afriškem dečku, ki se odloči premagati strašno čarovnico Karabo. Kiriko se v boj z njo spusti, da bi rešil svojo vas, ki jo je zlobna čarovnica uročila.

Ugrabitev na Touru
Trojčice iz Bellevilla bodo obiskovalce popeljale v Francijo, na Dirko po Franciji. Na dirki kolesari tudi Šampion, a potem ga na enem od gorskih ciljev nenadoma ugrabijo, zato se njegova babica in njen pes podata na lov za zlikovci.

Japonski miti v animiranem filmu
Tako kot Kiriku se mora s čarovnico boriti tudi 10-letna japonska deklica Čihiro. Njena očka in mamica sta se spremenila v prašiča, hčerka pa ju mora rešiti, še preden ju čarovnica Jubaba poje. Režiser Hayao Miyazaki je v animiranem filmu upodobil zgodbe iz japonske mitologije in obenem posnel enega najuspešnejših japonskih filmov.

Bo Maticu in prijateljem uspelo?
Zgodbo Sreče na vrvici poznajo že številne generacije slovenskih gledalcev in mnogi so z Maticem in njegovimi prijatelji trepetali za velikega črnega novofundlanca. Matic ga je dobil, ko se je končalo snemanje filma, v katerem je igral, a zdi se, da v blokovskem naselju za velikega psa res ni prostora ...

Tudi zvezdice včasih zamujajo v službo
V Kinodvoru pa bodo zavrteli tudi prvi domači celovečerni lutkovni barvni film, ki so ga posneli po pravljici Frana Milčinskega Ježka Zvezdica zaspanka. V njem se pred težko nalogo znajde Zvezdica zaspanka, ki vse prevečkrat zamuja na delo, zato mora za kazen na Zemljo, kjer pomaga brezsrčnemu razbojniku Ceferinu, šele nato ji Boter mesec dovoli, da se vrne na nebo.