Morda nista videti kot tipična junaka romanc Jane Austen, a prav to je bistvo parodije, kajne? Foto: EPA
Morda nista videti kot tipična junaka romanc Jane Austen, a prav to je bistvo parodije, kajne? Foto: EPA
Kdo bo za Keiro in Colinom (no, vmes je bil še Matthew) obul čevlje lepe Lizzie in postavnega Darcyja? Foto: EPA

Najprej gre omeniti, da je vlogo v filmu že sprejela mlada britanska popzvezdnica Lily Allen. Allenova bo v novi, komični različici Prevzetnosti in pristranosti igrala Lydio Bennet, sestro glavne junakinje, norčavi komik in tv-voditelj Russell Brand pa njenega ljubimca in sovražnika osrednjega junaka gospoda Darcyja, Georgea Wickhama. Lydiinega očeta, gospoda Bennetta, bo igral Stephen Fry, hollywoodska legenda Carrie Fisher pa bo upodobila njegovo boljšo polovico.

Vlogi Lizzie in Darcyja še prosti
Komedijo v produkciji londonskega podjetja Sprout s proračunom 3,75 milijona evrov bodo začeli snemati spomladi. Glavni vlogi Lizzie Bennet (v visokoproračunski različici iz leta 2005 pod režijsko taktirko Joa Wrighta jo je upodobila Keira Knightley) in gospoda Darcyja (nazadnje Matthew MacFayden, pred njim pa v televizijski mini seriji nepozabni Colin Firth) še nista zasedeni.

Morda bi bila dobra izbira supermanekenka/modna oblikovalka/glasbenica Kate Moss, ki se po suhljatosti vsekakor kosa s Keiro (ali pa Mischa Barton), in Pete Doherty, (samooklicani) rockerski romantik, ki mu preverjeno dobro pristajajo pražnja oblačila in klobuki.

Scenarij za komično različico klasike Austenove je napisal Robert Farrarm, avtor romantične komedije Bedrooms and Hallways iz leta 1999, na režiserski stolček pa bo sedel Tristam Shapeero, znan po filmih Green Wing, Peep Show in Brass Eye.

A. K.