Depp in Kusturica sta leta 1993 posnela filma Arizona Dream, tokrat pa se obeta film o banditu iz prve polovice 20. stoletja, ki je postal gverilski bojevnik in heroj v očeh revnega prebivalstva. Francisco
Depp in Kusturica sta leta 1993 posnela filma Arizona Dream, tokrat pa se obeta film o banditu iz prve polovice 20. stoletja, ki je postal gverilski bojevnik in heroj v očeh revnega prebivalstva. Francisco "Pancho" Villa (pravo ime Doroteo Arango Arámbula) se je rodil 5. junij 1877, umrl pa 20. julij 1923. Foto: EPA

Gre za film o mehiškem revolucionarnem heroju Panchu Villi, ki je z boji v revoluciji leta 1910 odločilno prispeval k zmagi Madera. Film z delovnim naslovom Sedem prijateljev Pancha Ville in ženska s šestimi prsti bodo začeli snemati leta 2011 zaradi poprej dogovorjenih obveznosti Johnnyja Deppa.

Film se naslanja na biografski roman Prijatelji Pancha Ville, ki pripoveduje o tako rekoč 'robinhoodovskih' bojih Villa in njegovih tovarišev, njihovih ropanjih bogatih in zabavah v pozno noč, kjer sevedqa ni manjkalo pijače. Ville je, ko je leta 1913 Huerta strmoglavil Madera, prevzel je nadzor nad severom države in skupaj z Zapato za krajši čas (december 1914-januar 1915) zasedel prestolnico Ciudad de Mexico. Kasneje, ko so ZDA priznale oblast Carranze, se je Ville obrnil proti ameriškim državljanom v Mehiki. Villo so umorili leta 1923.

Depp naj bi v filmu, o katerem se govori, da naj bi bil sneman v Mehiki, govoril špansko. Ob njem na j bi zaigrala tudi Selma Hayek, s katero sta že sodelovala v Bilo je nekoč v Mehiki.