Britanski princ Charles je na snemanju v studiih Pinewood v Iver Heathu obiskal ekipo nove bondijade, na fotografiji se rokuje z igralko Lashano Lynch. Foto: Reuters
Britanski princ Charles je na snemanju v studiih Pinewood v Iver Heathu obiskal ekipo nove bondijade, na fotografiji se rokuje z igralko Lashano Lynch. Foto: Reuters

Film se bo po doslej razkritih podatkih namreč začel, ko bo Bond, ki ga bo igral Daniel Craig, že v pokoju, agencija M16 pa bo njegovo številko dodelila novi agentki.

Bond v boj proti novemu sovražniku
The Guardian je povzel pisanje anonimnega vira, ki je razkril, da se nova bondijada začenja s prizorom, v kateri Bond, ki ga igra Daniel Craig, uživa "zasluženi pokoj na Jamajki", ko ga vpokličejo v boj proti novemu sovražniku.

Ta začetek naj bi spremljal prizor, v katerem M pokliče agenta 007 na misijo, v sobo pa nato vstopi Lashana Lynch. "Gre za trenutek presenečenja. Bond ostaja Bond, nadomeščen pa je kot 007," je dejal anonimni vir.

Sorodna novica Stotnica Marvel

Bila je pilotka v Stotnici Marvel
31-letna Lashana Lynch prihaja iz Londona. Na filmu se je prvič preizkusila z vlogo v Tekačicah, preboj pa ji je prinesla vloga pilotke Marie Rambeau ob Brie Larson v filmu Stotnica Marvel.

Sorodna novica Halle Bailey bo Ariela, Disneyjeva Mala morska deklica za 21. stoletje

Novica, da je bila temnopolti igralki dodeljena slovita tajna koda 007, je doživela številne pozitivne odzive na družbenih omrežjih. Prav tako so sledilci pred časom odprtih rok pozdravili tudi odločitev Disneyja, da v novi igrani različici filma Mala morska deklica vlogo protagonistke Ariele igra 19-letna temnopolta pevka r & b-ja Halle Bailey.

Med avtorji scenarija je Phoebe Waller-Bridge
Poleg tega bo imel scenarij novega Bonda šele drugič v zgodovini med pisci tudi žensko. Scenarij sta napisala Neal Purvis in Robert Wade, nato pa so se producenti povabili še dva scenarista, da bi izpilila podrobnosti – to sta Scott Z Burns in Phoebe Waller-Bridge. To je šele druga ženska, ki sooblikuje svet tajnega agentstva. Prva je bila Johanna Harwood, ki je leta 1962 pomagala napisati film Dr. No, leto pozneje pa še Iz Rusije z ljubeznijo. Waller-Bridge je trenutno ena najodmevnejših televizijskih ustvarjalk. Je avtorica priljubljenih in nagrajenih nadaljevank, prve sezone TV-serije Ubij Eve, ki jo je napisala po literarni predlogi romanov Luka Jenningsa, in dveh lastnih TV-serij Fleabag ter Crashing, v katerih ima tudi glavno vlogo. Želi si, da bi dajali vsi ženski liki v novem Bondu občutek, da gre za resnične ljudi, je povedala po poročanju Guardiana.

Režijo novega Bonda je po tem, ko se je avgusta lani zaradi "kreativnih razlik" iz ekipe umaknil britanski režiser Danny Boyle, prevzel Cary Joji Fukunaga. S tem je postal prvi Američan, ki režira film bondijade.

Bond, vzniknil leta 1952 v romanu Iana Fleminga
Jamesa Bonda je sicer ustvaril britanski pisatelj Ian Fleming skozi serijo knjig o agentu britanske obveščevalne službe MI-5. Prvi del je izšel leta 1953 pod naslovom Casino Royale.