Leta 1923 je bil postavljen napis Hollywoodland, leta 1987 so ga spremenili v Hollywood. Foto: EPA
Leta 1923 je bil postavljen napis Hollywoodland, leta 1987 so ga spremenili v Hollywood. Foto: EPA

Hiša Warner Bros, ena od hollywoodskih "velikih šest", je mestnim oblastem v ponedeljek tudi sporočila, da bo pokrila celotno investicijo "hollywoodske zračne poti".

Približno 1,6 kilometra razdalje
Šest minut trajajoča vožnja bo premostila približno 1,6 kilometra razdalje - od sedeža Warner Bros v Burbanku do centra za obiskovalce na Mount Lee v bližini znamenitega napisa.

Kot so v produkcijski hiši zapisali v sporočilu za javnost, bo projekt zmanjšal gnečo na cestah, izboljšal varnost in pripomogel k ohranjanju soseske. Območje je namreč posejano s hišami, zračni tramvaj pa bi stanovalce rešil nadležnega prometa, ki teče mimo njihovih vrat.

Idejo je obudil župan
Ideja je bila sicer v zraku že leta, a je vedno naletela na ovire. Lani jo jo ponovno obudil župan Eric Garcetti s predlogom, ki je vključeval bližnje Universal Studios.

Pri Warner Bros pričakujejo, da bodo za dokončanje projekta, vključno z odobritvijo, potrebovali pet let.

Znameniti napis je sicer doživel že več sprememb. Leta 1923 je bil postavljen napis Hollywoodland, leta 1987 so ga spremenili v Hollywood. Lani je losangeleška policija aretirala lokalnega umetnika, osumljenega potegavščine, ko je na novoletni dan napis spremenil v Hollyweed.