Revija Variety poroča, da je bill Will Smith franšizo prisiljen obesiti na klin zaradi "nekompatibilnih urnikov" (in ne zato, kot bi morda lahko sklepali, ker so kritiki film raztrgali).

Idris Elba ima tudi uspešno kariero didžeja - nastopa kot Big Driis the Londoner. Foto: AP
Idris Elba ima tudi uspešno kariero didžeja - nastopa kot Big Driis the Londoner. Foto: AP

Ker bo režiser James Gunn novi blockbuster začel snemati že letos jeseni, je moral studio Warner zamenjavo za Smitha poiskati v najkrajšem mogočem času. Idris Elba, ki se sicer že leta otepa govoric, da bo naslednji James Bond, z akcijskim žanrom sicer že ima nekaj izkušenj. Še pred Odredom odpisanih 2 ga bomo videli v spin-offu franšize Hitri in drzni, Hobbs & Shaw; igral bo osrednjega zlikovca.

Sorodna novica Filmska recenzija: Odred odpisanih

Uradno še ni bilo potrjeno, kdo vse se vrača v nadaljevanju filma, ki je leta 2016 razočaral številne oboževalce stripovskih negativcev. Najverjetneje v filmu ne bomo videli Jareda Leta kot Jokerja (načrti za samostojni film Harley Quinn and Joker so bili odpovedani), fani pa upajo, da se kljub temu vrne Margot Robbie kot Harley Quinn. Zločinska lolita je medtem namreč že dobila samostojni spin-off film, Birds of Prey (v kinematografe prihaja naslednje leto).

Drugi del Odreda odpisanih je trenutno napovedan za 6. april 2021. James Gunn bo film režiral in zanj napisal scenarij. Studio obljublja, da ne bo šlo za klasično nadaljevanje, ampak za "nov začetek". Prvi fim je globalno zaslužil 746 milijonov dolarjev.