Zach Braff si utira pot med najbolje plačane televizijske igralce. Foto: Reuters
Zach Braff si utira pot med najbolje plačane televizijske igralce. Foto: Reuters
Natalie Portman
Natalie Portman je bila Braffu navdih za vlogo Sam v Stanju zamaknjenosti. Foto: EPA

Če bodo Scrubs snemali še naprej, torej že sedmo sezono, in bo 31-letni Braff v njej ostal, bo najverjetneje postal eden najbolje plačanih igralcev na televiziji. V Hollywoodu se namreč širijo govorice, da naj bi Braff že podpisal pogodbo s televizijsko hišo NBC, ki snema Scrubs.

Zach in Charlie z ramo ob rami
V sezoni 2007/08 naj bi Braff, ki igra zdravnika Johna Doriana, za vsako epizodo dobil približno 350.000 dolarjev. To ga postavlja ob bok Charlieju Sheenu, ki za eno epizodo v nanizanki Two and a Half Man prav tako dobi 350.000 dolarjev. Igralec, režiser, scenarist in producent Braff je zaslovel prav z "zdravniško" komično serijo Scrubs, ki jo snemajo od leta 2001, ustvarjalci pa jo opisujejo kot "pol krajšo kot Urgenca, a dvakrat bolj smešno". Za vlogo nergajočega zdravnika je bil trikrat nominiran za zlati globus in enkrat za emmyja.

Že od začetka je mislil na Natalie
Za neodvisno romantično dramo Stanje zamaknjenosti (Garden State), v kateri mu je družbo delala Natalie Portman, je Braff napisal scenarij - že med pisanjem je imel v mislih Portmanovo v glavni ženski vlogi - , v njem igral in ga režiral. Film je pobiral nagrade na filmskih festivalih ter očaral kritike in gledalce. Leta 2005 je posojal glas v risanki Mali pišček, lani pa igral v romantični drami The Last Kiss.