Oddajo lahko poleg gledalcev v Sloveniji in na Hrvaškem spremljajo tudi na malih zaslonih v Bolgariji, Makedoniji in Srbiji. Foto: RTV SLO
Oddajo lahko poleg gledalcev v Sloveniji in na Hrvaškem spremljajo tudi na malih zaslonih v Bolgariji, Makedoniji in Srbiji. Foto: RTV SLO
Erika Žnidaršič
Voditeljica Erika Žnidaršič verjame, da je nagrada tudi pritrditev vsem, ki so verjeli v uspeh oddaje. Foto: RTV SLO

Gre za najprestižnejšo mednarodno nagrado v industriji televizijske zabave, s katero je oddaja, ki je nastala v produkciji hrvaške nacionalne televizije in neodvisnega producentskega podjetja Castor Multimedia, postala najboljša televizijska razvedrilna oddaja na svetu.

Potrditev tudi za slovensko različico
Slovensko različico oddaje si je na prvem programu TV Slovenija mogoče ogledati vsak torek ob 19.55. Takrat gledalcem svoje goste predstavi voditeljica Erika Žnidaršič, ki je ob tem povedala, da je celotna ekipa oddaje nagrade izjemno vesela, saj je to, kljub temu, da gre za licenčno oddajo, tudi potrditev njihovega dela. Dodaja, da je nagrada prinesla pritrditev vsem, ki so verjeli v njen uspeh, gledanost oddaje pa dokazuje, da so jo sprejeli tudi slovenski gledalci. TV Slovenija je licenco kupila oktobra lani, na hrvaškem pa je oddaja na ogled že tretjo sezono.

Oddajo, ki temelji na govorniških spretnostih gostov različnih profilov, ki tekmujejo v vnaprej določenem času v obravnavi aktualne informativne vsebine, lahko spremljajo še gledalci v Bolgariji, Makedoniji in Srbiji, v prihodnje pa naj bi jo ponudili še v Črni gori. Zanimanje za licenco naj bi že pokazale tudi televizijske hiše nekaterih zahodnoevropskih držav.

Boj 32 držav
Z zlato vrtnico je oder zapustil avtor Piramide, hrvaški novinar in urednik Dubravko Merlič iz Castor Multimedije. Na nagrado je na slovenosti v KKL Konzertsaal upalo še devet oddaj z vsega sveta, ki so se uvsrtile v kategorijo Show Programmes. Šest ostalih vrtnic je šlo različnim televizijam iz Velike Britanije, ki so se za nagrade potegovale v konkurenci 358 oddaj iz 32 držav.