Na premieri glasbenega filma Mamma Mia! sta igralce pozdravili tudi obe ženski članici skupine Abba. Foto: EPA
Na premieri glasbenega filma Mamma Mia! sta igralce pozdravili tudi obe ženski članici skupine Abba. Foto: EPA
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan v filmu Mamma Mia! zapoje Waterloo. In to prav dobro! Foto: EPA

Člani legendarne švedske popskupine, ki so se sicer srečali na premieri filmskega muzikala, so namreč zagotovili, da je odločitev o nenastopanju dokončna. Kvartet, ki si je največ oboževalcev pridobil z nastopi na Evroviziji, se je razšel že davnega leta 1982, nazadnje pa je četverica nastopila leta 1986. Moški del zasedbe Benny Andreson in Björn Ulvaeus je kot avtorski tandem sodeloval še naprej; kot producenta oba moža podpisujeta tudi film Mamma Mia! Andreson, Ulvaeus, Agnetha Fältskog in Anni-Frid Lyngstad trdijo, da jih tudi vrtoglave vsote denarja, ki jim ga številni ponujajo za nastop, ne morejo prepričati.

Pierce Brosnan v pajkicah poje Waterloo
Film Mamma Mia! so posneli po muzikalu, ki so ga na Švedskem prvič predstavili leta 2005. Seveda je nemudoma postal velika uspešnica. Za sodbo, ali bo tolikšna uspešnica tudi film, v katerem ima eno izmed glavnih vlog Meryl Streep in v katerem nekdanjega Bonda Pierca Brosnana slišimo prepevati Waterloo, pa je še nekoliko prezgodaj. Brosnan v filmu režiserke Phyllide Lloyd igra enega izmed treh snubcev hčerke 'trde matrone' (Streepova); druga dva pretendenta za roko zale Sophie (Amanda Seyfried) sta Colin Firth in Stellan Skarsgard.

Film je tudi prava kostumografska parada. Brosnanov pogled nanjo se navezuje predvsem na njegovo novo opravo - svetlikajoče se pajkice. "Spandex je bil zares velika sprememba; in škornji tudi," je povedal Brosnan, ki pa ni pozabil dodati, da se je na snemanju neizmerno zabaval. To velja tudi za Streepovo, ki ji je glasba Abbe že dolgo zelo ljuba. A svoje najljubše pesmi ni želela izdati. To bi namreč bilo tako, kot "da bi povedala, kateri izmed mojih otrok mi je najljubši".

Igralci znajo peti
Čeprav niso šolani pevci, so se igralci po mnenju Ulvaeusa in Andersona odlično odrezali, ko so morali iz grl iztisniti nekaj tonov. "Večina med njimi meni, da ne znajo peti, vendar vam zagotavljam, da znajo," je zagotovil Ulvaeus. Ta je tudi pojasnil, zakaj se nekdanji člani ne želijo znova združiti. Navezal se je na izjavo Roberta Planta: "Spomnim se, da je Robert Plant dejal, da so Led Zeppelin 'cover-band', saj pojejo priredbe svojih lastnih skladb. Mislim, da je ta misel zadela žebljico na glavico."