Sredi decembra bo zbor predstavil novo zgoščenko 1133. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sredi decembra bo zbor predstavil novo zgoščenko 1133. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V kategoriji obveznih skladb se je zbor predstavil s skladbo Jesu Redemptor hrvaškega skladatelja Branka Okmace, delom švedskega skladatelja Emila Raberga The Tyger in sodobnim delom slovenske skladateljice Tadeje Vulc Fortuna. V kategoriji novitet so izvedli delo Otče naš mladega hrvaškega skladatelja Branimirja Rezića.
Na turnejo v sosednjo državo se je zbor pod taktirko dirigenta Sebastjana Vrhovnika odpravil 28. novembra, ko so v Splitu izvedli celovečerni koncert, posvečen odprtju 17. dni duhovne glasbe - Cro Patria, v sklopu turneje pa so nastopili tudi v Dubrovniku. Poleg sakralnega in posvetnega programa, izvedenega že na prvem koncertu v Splitu, so predstavili tudi program, s katerim so na tekmovanju v Splitu osvojili zlato.
APZ Tone Tomšič se bo 12. decembra z zborom Lipa zelenela pred hotelom Union v Ljubljani spomnil zadnjega koncerta Akademskega pevskega zbora pred kulturnim molkom med drugo svetovno vojno. Sredi decembra bo izšla tudi njihova nova zgoščenka 1133, ki bo vključevala izbor programa zadnjih nekaj sezon.