Aretho Franklin je ujezilo to, da je Beyonce naziv kraljice na odru Grammyjev podelila Tini Turner. Foto: Reuters
Aretho Franklin je ujezilo to, da je Beyonce naziv kraljice na odru Grammyjev podelila Tini Turner. Foto: Reuters

Franklinova je v izjavi za javnost preko svojih predstavnikov sporočila: "Ne vem, komu sem stopila na prste ali koga sem užalila: pisce scenarija Grammyjev ali Beyonce. A to sem dojela kot poceni poskus načenjanja spora."

Kdo je zdaj kraljica, Aretha ali Tina?
V prvih nekaj sekundah uvoda v nastop s Turnerjevo na podelitvi grammyjev se je Beyonce Knowles sprehodila skozi dolg seznam imen slavnih ženskih pevk, na njem je bila - seveda - tudi Franklinova. Nato pa se je seksi mlada pevka osredotočila na Turnerjevo: med stresanjem oblin v vročih hlačkah je Beyonce dejala: "Obstaja pa legenda, ki uteleša bistvo vseh teh stvari: blišč, dušo, strast, moč, talent. Dame in gospodje, vstanite in se poklonite kraljici." Na zabavi po podelitvi je Beyonce menda Tino - in spet ne Aretho! - imenovala za svojo "ultimativno ikono".

Kljub jezi pa je Aretha kritiko končala v spravljivem tonu, zahvalila se je Grammyjem in glasbeni akademiji in dodala, da ima Beyonce "vseeno rada".

Po Arethinem mnenju sporni Beyoncejin uvod v nastop s Tino Turner si oglejte v posnetku na desni.
Franklinova, znana po uspešnicah, kot sta Respect in Chain of Fools, si je grammyja za najboljši gospel za sodelovanje z Mary J. Blige in Harlemskim deškim zborom s pesmijo Never Gonna Break My Faith razdelila s Clark Sisters.