Bilbijine pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bilbijine pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boštjan Narat
Boštjan Narat pripravlja večer kantavtorske glasbe. Foto: Polona Eržen/Kino Šiška

Brezplačni koncerti, na katerih se bodo predstavili znani domači in tuji glasbeniki, se bodo vrstili vsako sredo z začetkom ob 21.00. Izjema bo le drugi koncert, ki bo zaradi koncerta skupine Deep Purple prestavljen s srede, 16. julija, na ponedeljek, 14. julija, so sporočili iz glasbene agencije Im.puls, ki koncerte organizira.

Bilbi bo drevi na odru nastopila v družbi Petra Dekleve na kitari, Luke Hermana Gaiserja na kontrabasu, Davorja Klariča na klaviaturah in Urbana Krča na bobnih.

Bilbi je v sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim ustvarila glasbeni projekt, ki je pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. Njene pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja, so zapisali organizatorji.

Bilbi bodo sledili člani zasedbe Dixie šok band, ki bodo pripravili večer dixielanda. Boštjan Narat bo skupaj z Jeleno Ždrale na violi in Polono Janežič na klaviaturah pripravil večer kantavtorske glasbe. Sledil bo nastop mlade slovenske vokalistke in kitaristke Ditke, ki je, kot so zapisali organizatorji, prava osvežitev na slovenski glasbeni sceni.

Eva Klampfer z umetniškim imenom Lylit, ki velja trenutno v sosednji Avstriji za najbolj vročo predstavnico na področju soula ter r'n'b-ja, se bo v Ljubljani predstavila z lastno glasbo in v najbolj intimni različici - sama z mikrofonom in ob klavirju. Sledil bo nastop legendarnega Lada Leskovarja, ki bo ob spremljavi Blaža Jurjevčiča na klavirju pripravil večer šansona in popevke.

Večer džeza bodo pripravili Mia Žnidarič & Steve Klink trio. Mia bo tokrat ljubljanskemu občinstvu ponudila prerez svojega umetniškega delovanja. Niz koncertov pa bo sklenila etnozasedba Kapobanda, ki jo je konec lanskega leta ustanovil Marko Hatlak skupaj z Goranom Bojčevskim, Miho Megličem in Rokom Hozjanom. Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, glasbeniki prinašajo na oder najboljše od balkanskega temperamenta, ciganskih pesmi, irskih ljudskih pesmi in klasike.