Svetovno znani tenorist se z veseljem vrača v Ljubljano. Foto: Sandi Fišer
Svetovno znani tenorist se z veseljem vrača v Ljubljano. Foto: Sandi Fišer
Avditorij
Pokrit poletni avditorij je največji montažni objekt pri nas. Foto: Gospodarsko razstavišče

Carreras je za ljubljanski koncert svojim oboževalcem napisal osebno sporočilo. Za slavnega španskega tenorja je Ljubljana prav posebno mesto: ''Povedati Vam moram, da enostavno obožujem tukajšnje občinstvo, že na prejšnjih koncertih sem začutil posebno vez. V veliko čast mi je, da lahko ponovno nastopim za Vas!'' Prepričan je, da bodo obiskovalci uživali v programu, ki ga je pripravil posebej za ta koncert, gre pa za "mešanico opere, operete in strastne glasbe, kjer bo do izraza prišel mediteranski temperament".

Na odru pa se bo na festivalu do konca avgusta zvrstilo še veliko drugih imen: Oliver Dragojević, Željko Joksimović, prvič bo Slovenijo obiskal Vlado Georgijev. Znameniti festival Guča se bo za en dan preselil v Ljubljano, saj bo na odru nastopil orkester stotih najboljših trubačev. Kubansko razpoloženje bo pričarala skupina iz Havane Sierra Maestre, iz Avstralije pa bo prišla skupina ACCA/DACCA (cover band AC/DC). Na svoj račun bodo prišli tudi oboževalci elektronske glasbe na poletni zabavi Deejay Time Spektakel & Nicky Romero.

V okviru festivala bosta tudi operni spektakel Carmina Burrana in plesna predstava Kozaki. Obeta se še večer narodno-zabavne glasbe Petkova pumpa. Ljubitelji gladiatorske arene pa bodo lahko obiskali WFC-turnir.

Največji začasni montažni objekt v Sloveniji
Novo pokrito prizorišče, postavljeno v zadnjem delu razstavišča, bo do zdaj največji začasni montažni objekt v Sloveniji, širok 30 oziroma 40 in dolg 75 metrov. Tloris pokrite površine meri 2650 kvadratnih metrov, prizorišče pa bo sestavljajo veliki oder, parter, tribuna in posebni VIP del, ki bo poskrbel za enkratno koncertno izkušnjo.

Organizatorji festivala Glasbeni polet poletja so AMC Studio, Expo biro in Gospodarsko razstavišče.