Leonard Cohen na začetku koncerta v Valencii, ko je še kazalo, da bo nastop lahko izpeljal v celoti. Foto: EPA
Leonard Cohen na začetku koncerta v Valencii, ko je še kazalo, da bo nastop lahko izpeljal v celoti. Foto: EPA

Član Cohenove spremljevalne skupine Javier Mas je za spletno stran časopisa El Mundo povedal, da je imel Cohen v petek hude prebavne motnje. Pevec in pesnik pa ni v življenjski nevarnosti in je že odšel iz bolnišnice, poroča AP.

Pol ure po začetku izgubil ravnotežje
Cohen, ki bo v ponedeljek dopolnil 75 let, je med izvajanjem skladbe Bird on the Wire, pol ure po začetku koncerta v Valencii, izgubil ravnotežje, ko je hotel pobrati kitaro. Pred padcem so ga obvarovali spremni vokalisti. Samo nekaj trenutkov pozneje je pevca ponovno obšla slabost, zato so ga pospremili z odra in ga predali v oskrbo zdravstvenemu osebju.

Čez slabo uro se je na oder vrnil Mas in večtisočglavi množici sporočil, da Cohen ne bo nadaljeval koncerta in da upa na nadomestni termin. Valencia je bila predzadnja španska koncertna etapa v sklopu Cohenove trenutne turneje. V ponedeljek naj bi pevec nastopil še v Barceloni.

Leta 2001 vrnitev iz "pokoja"
Kanadski poet, pisatelj in kantavtor je na glasbeno sceno prodrl leta v 60. letih z albumom Songs Of Leonard Cohen, na katerem je tudi ena njegovih največjih uspešnic Suzanne.

V zgodnjih 90-ih se je umaknil iz javnosti v budistični samostan in prevzel ime Jikhan, kar pomeni tišina. Iz spokojnega gnezda ga je nazaj na odre leta 2001 zvabil nekdanji manager.

Menda je bil eden izmed razlogov za Cohenovo vrnitev na odre tudi dejstvo, da so zaradi slabega menedžmenta v preteklosti pošla sredstva iz pevčevega pokojninskega sklada, piše AP.