Foto:
Foto:

Courtney je k projektu povabil nekdanji klaviaturist zasedbe Faith No More Roddy Bottum, ki je potreboval pevko za pesem, ki naj bi postala del glasbene spremljave filma Adam and Steve. Čeprav Courtney Love do zdaj nismo bili vajeni v tandemu z big bandom, pa je Bottum povedal, da sta se s Courtney že pred nekaj leti poigravala z idejo, da bi posnela predelave starih džezovskih klasik. Takrat sta opravila tudi nekaj vaj, tako da Courtney v svetu džeza ni popolna novinka.

Divja, a popolna profesionalka
Bottum je še zatrdil, da delo z vdovo legende grungea Courta Cobaina ni pekel, kot bi sklepali iz tračev, ki Courtney opisujejo kot vzkipljivo in nesramno žensko, ki se nikoli ne bo rešila iz omame drog. Klaviaturist je namreč izjavil, da se je Courtney delu povsem predala in ga tudi profesionalno izpeljala do konca.

Pink je bila ob delo
Pesem za film, ki ga bodo v New Yorku premierno predvajali konec aprila, naj bi po prvotnih načrtih zapela pevka Pink. Vendar se je Bottum kasneje spomnil svojega uspešnega sodelovanja s Courtney in njenega izjemnega glasu ter se odločil, da nalogo raje ponudi njej.

Film sicer pripoveduje o dveh moških, ki gresta leta 1980 na zmenek. Ta je popolna polomija in fanta za petnajst let popolnoma prekineta stike. Tedaj ju spet združi usoda. Zadene ju Amorjeva puščica, strastno se zaljubita in postaneta par.