Deborah Voigt je leta 2004 nadomestila Anne Schwanewilms. Foto: EPA
Deborah Voigt je leta 2004 nadomestila Anne Schwanewilms. Foto: EPA
Ariadna na Naksosu
Opero Ariadna na Naksosu je zložil Richard Strauss. Foto: EPA

Kraljeva operna hiša iz Londona je Deborah Voigt najela za produkcijo opere Ariadna na Naksosu, a jo je še pred premiero odpustila, ker je režiser, zadolžen za dodeljevanje vlog, presodil, da v črni večerni obleki ne bo videti dovolj dobro. Istega leta je ameriška operna pevka odšla na operacijo, s katero so ji zmanjšali želodec. V manj kot dveh letih je izgubila dovolj odvečnih kilogramov, da se Londončanom spet zdi primerna za vlogo. V njej se bo predstavljala v sezoni 2007/2008.

Poroka z Dionizom namesto s Tezejem
Kot je dejal tiskovni predstavnik Voigtove, je ta zelo zadovoljna, da bo končno le dobila priložnost nastopiti v operi, ki temelji na zgodbi iz grške mitologije. Ariadna ima v njej pomembno vlogo, saj se je zaljubila v Tezeja, ki mu je za bitko z Minotavrom podarila čarobni meč in klobčič rdeče niti, s katerim je našel pot iz labirinta. Po uspešno opravljeni misiji, na katero se je Tezej podal, da bi Atence rešil krvnega davka, je Ariadna zbrežala z njim, a jo je spečo pustil na otoku Naksos, kjer se je poročila z Dionizom.

Ameriška operna pevka se bo zdaj le poistovetila s slavno junakinjo v operi, ki jo je zložil Richard Strauss. Njen tiskovni predstavnik je dejal, da Voigtova upa, da ji bo nova vloga pomagala do uspešne kariere na evropskih opernih odrih.