Foto:
Foto:

Dogajanje se je začelo s klezmer glasbo. Judovski šanson so predstavili Vita Mavrič in Kvartet Akord. Z glasbeno predstavo Marlene, ki govori o življenju igralke in pevke Marlene Dietrich se je predstavila igralka Ksenija Prohaska, 10. junija pa je bil veliki mednarodni večer šansonov.

Judovski šanson
Kvartet Akord se je z Vito Mavrič predstavil ob izvajanju pri nas prvič izvedenih judovskih šansonov. Avtorja prevodov sta Klemen Jelinčič in Milan Dekleva, Kvartet Akord pa sestavljajo glasbeniki Vasilij Centrih (violina), Aleš Praznik (harmonika), Matjaž Brežnik (kitara) in Marjan Šeško (kontrabas).

- Vabimo vas tudi k branju dnevniškega zapisa Vite Mavrič ob nastajanju festivala. -

Marlene
Ksenija Prohaska je hrvaška igralka, ki se je preizkusila v več kot dvaindvajsetih odrskih vlogah. V filmu Bugsy je ob Warrenu Beattyju in Joeju Montegni nastopila prav v vlogi Marlene Dietrich. V predstavi Marlene je igralka ob spremljavi glasbenega tria pokazala širok spekter svojih igralskih in pevskih sposobnosti ter tako prikazala življenje slovite nemške igralke in pevke.

Mednarodni večer šansonov
Na sklepnem večeru dnevov šansonov, 10. junija, na grajskem dvorišču so se predstavili Corine Milian (Francija), Maria Mayer (Poljska), Arsen Dedić, Gabi Novak, Radojka Šverko, Rade Šerbedžija, Jasna Bilušić (vsi Hrvaška), Jure Ivanušič, Aleš Hadalin, Čompe, Jurki in basisti (z gostom Gojmirjem Lešnjakom), Jani Kovačič, Zoran Predin, Patetico, Alenka Godec, Darja Švajger, Branka Kraner, Lara Jankovič in Vita Mavrič. Šansonjerje je spremljal simfonični orkester Glasbene šole Celje pod vodstvom dirigenta Matjaža Brežnika.