30. in 31. maja bo festival Dobra godba gostil zvezde iz Afrike, obeh Amerik in Evrope ter enega priljubljenega slovenskega izvajalca Magnifica. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
30. in 31. maja bo festival Dobra godba gostil zvezde iz Afrike, obeh Amerik in Evrope ter enega priljubljenega slovenskega izvajalca Magnifica. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V 30. izdaji bodo nadgradili lanski koncept, ko je dogajanje potekalo 29 ur brez predaha za enotno ceno vstopnice, kar je bil edinstven primer v evropskem merilu in je bil lepo sprejet tako med obiskovalci kot v strokovni javnosti. Festival bo potekal med 30. in 31. majem pod motom Delimo si dobro glasbo!.
V Kino Šiška se vrača Mulatu Astatke, ki je pred tremi leti že držal na nogah ljubljansko občinstvo na tem prizorišču. Oče ethiodžeza, ki združuje tradicionalne etiopske prvine s funkom, džezom in soulom, prispeval pa je tudi glasbo za film slovitega režiserja Jima Jarmuscha Strti cvetovi, se bo tokrat predstavil z novim projektom Sketches of Ethiopia v družbi najboljših glasbenikov londonske džezscene, kot so Alex Hawkins, John Edwards, Byron Wallen in Tom Skinner.
V Kinu Šiška bo nastopil tudi Bombino, tuareška svetovna senzacija in nov glas Sahare, ki zadnji dve leti niza uspeh za uspehom. Izrazna moč njegove glasbe, ki združuje tradicionalne berberske ritme z energijo rokenrola in miroljubnimi pesmimi, odraža tisočletno zgodovino tuareškega boja za preživetje in dostojanstvo. Njegov lanski album Nomad je že postal svetovna uspešnica.
Magnifico je po filmski uspešnici Montevideo, bog te video prispeval glasbo tudi za nadaljevanje Montevideo, vidimo se!, ki je pred kratkim doživel premiero. Pevec bo nastopil s Srbskim vojaškim orkestrom, ki bo s svojim eklektičnim zvokom priklical ozračje balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz tridesetih let.