Za nastope v Cankarjevem domu je glasbenica pripravila tudi nekaj novih skladb. Foto: RTV SLO
Za nastope v Cankarjevem domu je glasbenica pripravila tudi nekaj novih skladb. Foto: RTV SLO
Neisha bo zaigrala na klavir in rhodes. Foto: RTV SLO

Pevka se je predstavia dvakrat, 14. in 15. aprila. Glasbenico, ki je sama zaigrala na klavir in rhodes, so poleg spremljevalnih vokalistk Neže in Darje Drobnič, spremljali še Tadej Kampl na basu, Matej Mršnik na kitari, Žiga Kožar na bobnih in Mitja Kavčič na klaviaturah. Kot gost pa je pevki delal družbo še Bojan Cvetrežnik z godalnim kvartetom.



Za vse vrste okusov
Njen opus zaznamuje izrazita raznolikost, saj je mogoče v njem najti tako skladbe za komorne zasedbe kot skladbe za Big band in Simfonični orkester RTV Slovenija, med katerimi so bile številne uspešno izvedene tudi na mednarodnih odrih. Posveča se tudi filmski in drugi scenski glasbi, že vrsto let pa se ukvarja z ustvarjanjem pop in rock glasbe. Snemala in nastopala je s številnimi slovenskimi glasbeniki, za katere je pisala tudi aranžmaje, lani pa se je predstavila s samostojnim albumom Neisha. Na tem se glasbenica predstavlja kot vokalistka, pianistka in avtorica skladb v pop-soul slogu.

Malo tu, malo tam
S skladbo Planet je za zadet je pevka prepričala na Slovenskem radijskem festivalu, kjer je prejela nagrado za najboljšo pop pesem lanskega leta, v zadnjem času pa je na radijskih postajah mogoče prisluhniti predvsem pesmi Malo tu, malo tam. Potrdilo za svoje delo je prejela tudi na podelitvi letošnjih Viktorjev, ko je prejela nagrado za najbolj priljubljeno glasbeno izvajalko preteklega leta.