Amy Winehouse (1983–2011). Foto: Kinodvor
Amy Winehouse (1983–2011). Foto: Kinodvor

Dražba je dobila ime po pesmi One Love Boba Marleyja, enega nekdanjih varovancev te britansko-ameriške založbe. In tako bodo tudi sredstva namenili britanskim in ameriškim organizacijam, ki skrbijo za prizadete v pandemiji koronavirusa.

Spletna dražba te založbe je ena izmed mnogih v času pandemije. Pretekli teden sta avkcijska hiša Sotheby in ameriški tehnološki velikan Google pripravila spletno dobrodelno dražbo, na kateri sta ponudila "spletne izkušnje" z zvezdniki.

Rokopisi raznolikih izvorov
Med drugim bo mogoče kupiti rokopis pesmi zasedbe U2 Where the Streets Have No Name in rokopis pesmi dvojca Eurythmics Sweet Dreams, pod katerega se podpisuje Annie Lennox. Posebej za dražbo bo Jon Bon Jovi spisal besedili za skladbi Livin' On A Prayer in Wanted Dead Or Alive, pevka skupine Portishead Beth Gibbons pa bo na roke napisala pesem po izboru kupca.

Nekateri glasbeniki, med njimi pevca Shawn Mendes in Ben Howard ter skupini OneRepublic in Bombay Bicycle Club, bodo na dražbi ponudili nekaj svojih inštrumentov. Na voljo bo tudi nekaj oblačil, med drugim bo igralka Jessie Buckley podarila oblačila iz filma Wild Rose, še piše The Guardian.

Spletno dražbo, napovedano za 21. maj, bo vodil broadwajski in televizijski igralec Billy Porter.