Marko Hatlak s šaljivo noto pripoveduje ljudem zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini s petjem. Foto: Matej Peternelj
Marko Hatlak s šaljivo noto pripoveduje ljudem zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini s petjem. Foto: Matej Peternelj

Na program koncerta, ki se bo v sklopu cikla Drama Akustika na Velikem odru začel v nedeljo ob 20.00, je Hatlak vključil štiri stilsko različne suite - Baroque, TANGO, modern in EtNo.

Hatlak na svojih solističnih nastopih povezuje izkušnje, pridobljene v različnih projektih in žanrih. Skozi njih zaživi harmonika kot široko glasbilo, ki se sprehaja od energičnih melodij v ritmu tanga, do glasbenih kotičkov Balkana, od baroka do sodobne glasbe. Slednji sta bili glavni temi glasbenikovega dolgoletnega študija v Nemčiji. Virtuozen glasbeni sprehod Hatlak pospremi z zgodbami o slišanih skladbah, mestoma zapoje in ustvari glasbeno interakcijo, s katero v občinstvu vzbudi čustveno poglobljeno in podoživeto izkušnjo.
Letos pripravlja Hatlak novo zgoščenko, na kateri bo izbor skladb iz njegovega solističnega programa, prav tako pa pripravlja tudi posebna sodelovanja in avtorske skladbe. Za seboj ima številne nastope, na katerih se je predstavljal kot solist s simfoničnimi orkestri v Sloveniji in v tujini, v komornih zasedbah s številnimi mednarodno uveljavljenimi glasbeniki in v tangovskih in etnozasedbah. Posnel je številne plošče z repertoarjem tanga, sodobne, baročne, klasične in etnoglasbe. Sklada glasbo za film in gledališče ter pripravlja učne ure za osnovnošolce.