Govorice o okoliščinah Jacksonove smrti še kar niso potihnile, vse skupaj pa precej pozitivno vpliva na prodajo njegovih albumov. Foto: Reuters
Govorice o okoliščinah Jacksonove smrti še kar niso potihnile, vse skupaj pa precej pozitivno vpliva na prodajo njegovih albumov. Foto: Reuters
Prva, ki je omenila, da naj bi bila Jackson umorjen, je bila njegova sestra Latoya Jackson.

Spletna stran TMZ je bila prva spletna stran, ki je objavila informacijo o Jacksonovi smrti, ta teden pa so na isti spletni strani objavili tudi novico o tem, da naj bi policija v Los Angelesu obravnavala smrt pevca kot umor, na kar je prva namignila Latoya Jackson. Vendar pa je policija zanikala, da bi Jacksonovo smrt obravnavala na ta način, in trdi, da informacija ne drži.

Brez poročila o obdukciji ne gre
Stran TMZ je poročala, da se preiskava osredotoča na Jacksonovega osebnega zdravnika Conrada Murrayja, ki naj bi mu usodnega dne dal anestetik propofol, zaradi česar naj bi umrl. Tiskovna predstavnica losangeleške policije je za televizijo NBC zatrdila, da preiskava poteka in da niso izdali nobenega naloga za preiskavo proti zdravniku Murrayju.

Govoric je veliko, vendar poročilo o obdukciji še ni bilo objavljeno. To naj bi se zgodilo čez nekaj dni. Vse skupaj pa krepko poganja prodajo Jacksonovih pesmi, zato bo tisti, ki bo na koncu nasledil premoženje, bogat, ne glede na okrog 400 milijonov dolga, ki ga je pevec zapustil za seboj. Od 25. junija so samo v ZDA prodali 2,3 milijona Jacksonovih albumov, po svetu pa jih je v treh tednih šlo v prodajo devet milijonov.

Nesreča z lasmi in lajšanje bolečin
V sredo je bil objavljen tudi doslej skriti posnetek iz leta 1984, ko so se Jacksonu med snemanjem reklame za Pepsi vneli lasje. Posnetek je objavila opravljiva revija Us. Na posnetku na Jacksonovo glavo padajo iskre in naenkrat glavo zajame ogenj, ki pa so ga hitro pogasili z gasilnim aparatom. Po tej nesreči naj bi se Jackson navadil na sredstva za lajšanje bolečin.