Jezikavi in pogosto kolerični Noel Gallagher je stresel srd nad organizatorji Glastonburyja. Razlog: odločitev, da bo glavni zvezdnik festivala hiphoper (!) Jay-Z. Foto: EPA
Jezikavi in pogosto kolerični Noel Gallagher je stresel srd nad organizatorji Glastonburyja. Razlog: odločitev, da bo glavni zvezdnik festivala hiphoper (!) Jay-Z. Foto: EPA
Jay-Z in Beyonce
Jay-Z je verjetno navdušen nad svojim življenjem. Srečno zvezo s prelestno Beyonce bo kronal s tem, da bo britanske rockerje 'ugnal v kozji rog' in jim morda s pomočjo organizatorjev 'ukradel' Glastonbury. Foto: EPA

Noel Gallagher, vodja skupine Oasis, je ogorčen nad ravnanjem oblikovalcev programa letošnjega festivala, ki so za prvo ime tridnevne glasbene veleveselice določili ameriškega hiphoperja. Za BBC je glasbenik dolgega jezika povedal: "Glastonbury ima dolgo tradicijo kitarske glasbe. Tudi, če se odločijo, da bo na sporedu nedeljskega večera kaj nenavadnega, se še vedno vprašaš: 'Kylie Minogue?'" Morda ima Gallagher celo prav. Drugače kot prejšnja leta, ko so vstopnice za festival pošle že v nekaj urah po začetku prodaje, so namreč letos prvi dan prodaje uspeli prodati 'komaj' 100.000 vstopnic.

Podhranjenost zares velikih imen
Pa vendar verjetno vabilo ameriškemu hiphoperju, enemu od glavnih promotorjev bling-bling 'ne-stila', ni edini razlog za nekoliko slabšo prodajo vstopnic. Resnica je, da so bili do zdaj potrjeni nastopi le treh zares velikih imen svetovne glasbene scene. Poleg 'odpadnika' Jay-Z-ja so kot veliki zvezdniki napovedani še povratniki iz stare generacije britpopa The Verve in skupina Kings of Leon. Vztrajno se šušlja tudi o skupini Sex Pistols, katere nastop zelo verjetno ne bo kaj prida, jo je pa vseeno vedno veselje videti.

Massive Attack odrinjeni na stran
Na istem odru kot Sex Pistols naj bi nekoliko pozneje nastopili še Groove Armada, prostor na največjem odru pa naj bi zavzeli še Neil Diamond, Kate Nash, Manu Chao in Stereophonics, medtem ko bodo Massive Attack, ki so verjetno kljub 'tavanju v somraku' v zadnjih petih letih bolj poznani in priljubljeni kot Diamond, odrinjeni na stranski oder. Če se bodo seveda s tem sprijaznili in bodo sprejeli vabilo organizatorjev.

Oasis dokončali album brez naslova
Potem, ko je stresel svoj gnev na organizatorje Glastonburyja, je Noel Gallagher nekoliko bolj pomirjen spregovoril še o delu svoje zasedbe Oasis. Ta naj bi že dokončala svoj sedmi studijski album, ki naj bi bil tudi že kmalu pripravljen za prodajo. Nekoliko nadležno je le, da se skupina še ni uspela dogovoriti glede naslova novega ploščka. Pa še ena šmentana reč preprečuje skorajšnji izid albuma. Skupini namreč še ni uspelo podpisati zadovoljive pogodbe za izid nove zbirke posnetkov.

Oboževalci skupine lahko le upajo, da Oasis ne bodo znova dokazovali svojega trmastega značaja. V teh nekoliko neugodnih časih za glasbeno industrijo namreč ni pričakovati, da bodo glasbeni založniki pripravljeni Manchesterčanom uslišati prav vsako finančno željo. Veliko bolj verjetno je, da bodo ob predložitvi prehudih zahtev skupino preprosto pustili na hladnem. S tem pa tudi njihov album.