Springsteenove glasbe v verigi kavarn ne bodo prodajali. Foto: epa
Springsteenove glasbe v verigi kavarn ne bodo prodajali. Foto: epa

Bruce Springsteen si je v tridesetih letih uspel pridobiti zvesto publiko: redko pride kak skoraj povsem akustični album na prvo mesto Billboardove lestvice tako hitro kot je to storil prav njegov Devils & Dust. Na samem vrhu se je album ta teden znašel tudi v devetih evropskih državah, med drugim v Avstriji, na Danskem, v Nemčiji, v Švici, v Italiji in v Veliki Britaniji.

Preveč za ameriško verigo kavarn
Najpopularnejša ameriška veriga kavarn, ki se je v zadnjih letih razširila tudi po evropskih prestolnicah, ob toplih napitkih na prodaj ponuja tudi najboljše nove zgoščenke po svoji izbiri. Zadnji album Bruca Springsteena se je sicer znašel na njihovem seznamu priporočil, v svojih kavarnah pa ga ne bodo prodajali. Ken Lombard, predsednik podjetja Starbucks, ki je nedavno odprlo tudi dve glasbeni trgovini, zagotavlja, da je bila narava Springsteenovega izdelka le delni razlog za takšno odločitev.

Zelo nazorno o spornem "srečanju"
Devils & Dust je Springsteenov prvi cede, ki so ga varuhi javne morale opremili z nalepko "sporna besedila". Zasluge za to ima predvsem singel Reno, ki precej grafično opisuje srečanje s prostitutko.