Biografija naj bi izšla leta 2011, italijanska javna televizija RAI pa načrtuje tudi TV-film v dveh delih. Foto: Reuters
Biografija naj bi izšla leta 2011, italijanska javna televizija RAI pa načrtuje tudi TV-film v dveh delih. Foto: Reuters
Vdova je pred nekaj meseci postala članica mestnega sveta v Bologni, kot neodvisna strokovnjakinja skrbi za področje kulture.

"Prvi del je končan. Manjka še del o Pavarottijevi pevski umetnosti. Dodati bo treba še prikaz življenja, ko se še nisva poznala. S Pavarottijem sem preživela le njegovih zadnjih 15 let," je 40-letna Mantovanijeva povedala za žensko revijo Grazia.

Biografija naj bi izšla leta 2011, italijanska javna televizija RAI pa načrtuje tudi TV-film v dveh delih o Pavarottiju, ki je umrl leta 2007. Tudi pri filmu bo sodeloval Mantovanijeva. "Snemanje se bo začelo poleti prihodnje leto. Kdo bo upodobil Pavarottija, še ni določeno," je še povedala vdova.

Dve leti po moževi smrti si Nicoletta sicer želi nove zveze. "Ni lahko najti moškega, s katerim bi imela tako globoko vez, kot sem jo imela z Lucianom. In zakaj sploh bi me kdo iskal, ko pa se zavedajo, da nosim s seboj spomin na Luciana, njegovo bolezen in skrb za hčer Alice?" se sprašuje Mantovanijeva.

Mantovanijeva tudi neodvisna strokovnjakinja za področje kulture
Nicoletta se je s 34 let starejšim Pavarottijem omožila leta 2003, z njim pa ima tudi hčerko, ki je zdaj stara sedem let. V začetku 90. let se je slavni tenorist ločil od prve žene Adrie, potem ko je že imel razmerje s svojo tajnico Nicoletto Mantovani. Vdova je pred nekaj meseci postala članica mestnega sveta v Bologni, kot neodvisna strokovnjakinja skrbi za področje kulture.