V Cankarjevem domu pričakujejo, da se bo konference naslednje leto udeležilo 300 gostov iz Slovenije in tujine. Foto: BoBo
V Cankarjevem domu pričakujejo, da se bo konference naslednje leto udeležilo 300 gostov iz Slovenije in tujine. Foto: BoBo

V sklopu konference se bodo septembra naslednje leto zvrstila predavanja in delavnice ter predstavitveni koncerti slovenskih izvajalcev. V Cankarjevem domu pričakujejo, da se bo konference udeležilo 300 gostov iz Slovenije in tujine.

Konferenco bodo izvedli ob pomoči ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana in, kot so zapisali v Cankarjevem domu, bo to odlična priložnost za predstavitev tako slovenske džezovske ustvarjalnosti kot tudi njihove hiše.

Manj govorjenja, več glasbe
Europe Jazz Network
(EJN) zagovarja stališče, da ustvarjalna glasba prispeva k družbenemu napredku ter socialni in gospodarski rasti. Je neprecenljiva pot za pretok medkulturnega dialoga, komunikacije in sodelovanja. Glasba omogoča sožitje in razumevanje med ljudmi najrazličnejših kultur velike evropske družine.

EJN je vseevropska zveza producentov, organizatorjev ter podpornih organizacij evropske ustvarjalne glasbe, sodobnega džeza in improvizirane glasbe. Zveza združuje 106 organizacij - festivale, klube in koncertna prizorišča, neodvisne selektorje, državne organizacije iz 31 držav.

Sicer pa v Cankarjevem domu naslednji teden, natančneje 23. februarja, pripravljajo drugo izvedbo enodnevnega festivala slovenske džezovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice.