Mešani pevski zbor Adoramus že več kot 30 let sooblikuje kulturno življenje v Logatcu in širši okolici. Foto: Adoramus
Mešani pevski zbor Adoramus že več kot 30 let sooblikuje kulturno življenje v Logatcu in širši okolici. Foto: Adoramus

Adoramus je najprej nastopil na uvodnem koncertu festivala, na katerem je izvedel skladbi Pa se sliš Karola Pahorja in Laudate Dominum Marjana Grdadolnika. V tekmovalnem programu pa je predstavil program iz različnih časovnih obdobij, od Palestrine in Mendelssohna do Sama Vovka.

98 točk v kategoriji mešanih zborov
Žirija, ki so jo sestavljali dirigenti Dragana Jovanović iz Srbije, Milislav Sukonjica iz Bosne in Hercegovine ter Aleksandra Knežević iz Črne gore, je pevcem dodelila 98 točk v kategoriji mešanih zborov in s tem zlato priznanje.

Na tekmovanju je sodelovalo deset zborov, so sporočili iz Adoramusa. Z istega tekmovanja se je pred dvema letoma ljubljanski pevski zbor srednješolcev Veter pod vodstvom zborovodkinje Tereze Podlogar vrnil s prvo nagrado v kategoriji otroških in mladinskih pevskih zborov, tretjo nagrado v kategoriji mešanih zasedb, dekliška zasedba pa je postala tudi najboljši zbor tekmovanja. Ljubljanski Komorni zbor Krog je takrat v kategoriji odraslih zborov osvojil srebrno priznanje.

Sakralne, ljudske, dalmatinske
Mešani pevski zbor Adoramus že več kot 30 let sooblikuje kulturno življenje v Logatcu in širši okolici. Program zajema iz različnih zvrsti in obdobij zborovske glasbe. Večji del repertoarja posvečajo sakralni glasbi, bogatijo pa ga tudi ljudske, dalmatinske in druge pesmi. Zbor redno sodeluje s simfoničnim orkestrom Cantabile in prireja raznovrstne koncerte.

Pevci so gostovali že na Švedskem, v Nemčiji, Belgiji, Italiji, Španiji in Makedoniji. Na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru so štirikrat osvojili srebrno odličje. Pohvalijo se lahko tudi z nekaj priznanji iz tujine, med drugim z absolutno zmago mednarodnega festivala adventne in božične glasbe v Pragi leta 2000, s prvo nagrado mednarodnega tekmovanja Cracovia cantat v Krakovu v kategoriji mešanih zborov leta 2012 in z zlato medaljo tekmovanja na Ohridu leta 2015.