Po Pavarottijevi smrti se je zanimanje za tenoristove posnetke zelo povečalo. Foto: EPA
Po Pavarottijevi smrti se je zanimanje za tenoristove posnetke zelo povečalo. Foto: EPA
Arija Nessun dorma je del zadnjega dejanja Puccinijeve opere Turandot. Foto: EPA

Po smrti velikega tenorista je namreč zanimanje za posnetke njegovih koncertov in za njegove studijske posnetke tako poraslo, da se je arija Nessun dorma iz Puccinijeve opere Turandot uvrstila na 24. mesto britanske lestvice. Gre za posnetek, ki je leta 1990 že dosegel drugo mesto na omenjeni lestvici. Tedanja priljubljenost je bila posledica odločitve BBC-ja, da arijo uporabi kot spremljevalno pesem tekem svetovnega prvenstva v nogometu. To je tedaj potekalo v Italiji.



Pavarotti se bo še prodajal
Pričakovati je, da se zanimanje za Pavarottijeve posnetke še nekaj časa ne bo umirilo. In prav tako je pričakovati, da bodo glasbene založbe izkoristile ta nenavaden porast priljubljenosti operne glasbe in bodo na trg hitro poslale zgoščenko Pavarottijevih "uspešnic". S tem seveda ni nič narobe. Saj je veliko bolje pogledati lestvico, na vrhu katere kraljuje zares veliki mojster petja, kot pa kateri od najstniških zvezdnikov, katerih zvezda hitro vzide in prav tako hitro tudi zaide.

Neznanci na vrhu lestvic
Takšna je tudi trenutna situacija, ko na vrhu britanske lestvice "tiči" malo znani najstnik Sean Kingston oziroma njegova pesem Beautiful Girls. Podobno je tudi na drugem mestu, kjer najdemo prav tako malo znane ameriške pop-rockerje Plain White T's. Do petega mesta pa se zvrstijo še Kanye West, James Blunt in Girls Aloud.