Marko Hatlak bo v kinu Šiška predstavil novo ploščo, ki izide prav na dan koncerta. Foto: Boštjan Tacol
Marko Hatlak bo v kinu Šiška predstavil novo ploščo, ki izide prav na dan koncerta. Foto: Boštjan Tacol

Koncert prinaša sveže, avtorske skladbe in tudi nekaj priredb. Prvič bo mogoče v Hatlakovem projektu slišati tolkala, električno kitaro in klaviature. Medtem ko so prvi singli z novega albuma izšli še pred koncertom, pa bodo na dan koncerta njegovi poslušalci dočakali še nov studijski album. Marko Hatlak band bo na koncertni predstavitvi novega projekta na oder povabil atraktivne glasbene goste – obeta se nam bogat večer raznolikih ritmov izpod prstov enega izmed naših najboljših harmonikarjev.

Hatlak je občinstvo večkrat prepričal z uspešnimi in raznolikimi projekti. Sodeloval pa je s priznanimi avtorji iz vseh vetrov, med drugim z Joss Stone, Magnificom, Tommyjem Emmanuelom, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Milenkovichem, Iztokom Mlakarjem. Njegova prva ljubezen je bila rock glasba, navduševal pa se je tudi nad Jamiroquaijem, Stevijem Wonderjem, Princem, Guns N' Roses ter Metallico. Hatlak odkriva glasbo na svojevrsten način, ne obremenjuje se z žanrskimi oznakami, pač pa mu je najpomembnejša strast in "naježena koža" ob sami izvedbi. Temu sledi tudi pri izbiri gostov in zasedb, s katerimi nastopa.

Glasbenik je odraščal v Idriji, majhnem kraju, ki ne pozna bližnjic, kot jo sam opiše. V glasbeno šolo je vstopil pri šestih letih, na ure harmonike pa včasih prinesel tudi kitaro ali bobne. Po srednji glasbeni in baletni šoli je pot nadaljeval v Weimarju ter v Würzburgu, kjer je podiplomski študij končal pri slovitem profesorju Stefanu Hussongu. V več kot 15 letih aktivnega koncertiranja po Sloveniji ter na priznanih tujih odrih je kot solist in v sodelovanju s številnimi priznanimi izvajalci, zasedbami in orkestri zgradil svojevrsten in prepoznaven slog. Kot solist je igral z Moskovskim filharmoničnim orkestrom, z Jenskimi filharmoniki, s simfoniki RTV Slovenija, videli smo ga v zasedbah Terrafolk, Distango, Funtango, Tango Compás, Kapobanda.