Foto:
Foto:
Ringo Starr
McCartneyju se bo v Liverpoolu pridružil še en bivši član skupine Beatles Ringo Starr, ki bo nastopil na slovesnosti Liverpool The Musical. Ta se bo odvila na začetku celoletne manifestacije. Foto: EPA

Sicer rojena Liverpoolčana bosta nastopila na koncertu, ki se bo odvijal prvega junija 2008 na nogometnem stadionu Anfield in bo počastil naziv Evropska prestolnica kulture, za katero je bil razglašen Liverpool v naslednjem letu.

McCartneyjev koncert največji dogodek leta
McCartneyjev koncert v njegovem rojstnem mestu organizatorji že zdaj razglašajo kot največji dogodek leta v sklopu prireditev, ki se bodo odvijale v tem času. Organizatorji sicer še niso želeli razkriti imena vseh nastopajočih, vendar so povedali, da pričakujejo okoli 30.000 poslušalcev, medtem ko naj bi vse prireditve, ki se bodo v Liverpoolu zgodile v naslednjem letu obiskalo 1,7 milijona ljudi. Slavni pevec je ob tem prek video sporočila povedal, da je "noro vesel, ker bo Liverpool Evropska prestolnica kulture leta 2008" in še, da upa, da bodo načrtovane prireditve navdušile obiskovalce.

Liverpool bo obiskal tudi Starr
McCartneyju se bo na slovesnosti pridružil še en bivši član skupine Beatles Ringo Starr, ki bo januarja prihodnje leto nastopil na slovesnosti ob začetku celoletne manifestacije Liverpool The Musical, ki so jo opisali kot "srečanje Stravinskega in hip hopa in kjer se mu bosta med drugim pridružil tudi Dave Stewart, član skupine Eurythmics in Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.