Foto:
Foto:
Peter Januš je v prvem polfinalnem večeru festivala Melodije Morja in sonca 2004 desegel največ točk.
Kot gostja MMS-ja bo nastopila tudi Anja Rupel.

Letos je izbor najboljše poletne melodije razdeljen na dva polfinalna večera. Finalisti prvega polfinalnega večera so Peter Januš (29 točk), Atomik Harmonik (28 točk), Slavko Ivančić (21 točk), Diona Dim (17 točk), Tjaša Pustotnik (15 točk), Ylenia Zobec (13 točk) in Billy's Private Parking (13 točk).

V velikem finalu se jim bo pridružilo še sedem izbrancev nocojšnjega večera. Tudi današnji polfinalni izbor se bo, tako kot včerajšnji, začel ob 21.00. Veliki finale bo jutri ob 21.00, v nedeljo ob 21.00 pa so organizatorji festivala pripravili mednarodni večer z mnogimi znanimi gosti (Tereza Kesovija, Toše Proevski, Dražen Zečić). Prvi predizbor je vodila Rebeka Dremelj, današnji izbor bo vodil Stojan Auer, veliki sobotni finale Jernej Kuntner, nedeljski mednarodni večer pa Ivana Šundov.

Gosti polfinalnih večerov in finalnega izbora
Gosti prvega polfinalnega večera so bili Mambo Kings, Nuša Derenda, duo Platin, E. N. I. in Polona. Nocoj bodo gostovali N. C. Dance, D'Kwashen Retashy, Sandi, Yo-Zo, Ivana Brkić in Minea. Na sobotnem finalu pa bodo kot gosti nastopili tudi Tereza Kesovija, Nina Badrič, Boris Novković, Pika Božič, Anja Rupel, Karma in zasedba Brazil Tropical.

Gosti mednarodnega večera
Udeležbo na nedeljskem mednarodnem večeru so že potrdili Toše Proevski, ki je letos na izboru za pesem Evrovizije zastopal Makedonijo, Tony Cetinski, Tereza Kesovija, Dražen Zečić, Karmen Stavec, Davor Borno, Kingstoni, Werner, Boba Stefanović, Avia band in Jasmina Cafnik ter Rožmarinke.

V finale se uvrsti 14 izvajalcev
V okviru tekmovalnega dela festivala bo nastopilo 28 slovenskih izvajalcev, možnost za nastop v finalu pa bo dobilo 14 izvajalcev (iz vsakega polfinala po 7 izvajalcev). O najboljših bodo odločali z glasovanjem, ki daje večjo veljavo glasovanju občinstva v Amfiteatru.

Letos nekoliko drugačno glasovanje
Na obeh polfinalnih večerih in na finalnem sobotnem večeru lahko glasujejo vsi obiskovalci, ki so kupili vstopnico. Glasovi občinstva v Amfiteatru pomenijo 33 odstotkov odločitve pri izboru finalnih skladb in 50 odstotkov pri izboru zmagovalne skladbe Melodij morja in sonca. Poleg prisotnih v Avditoriju pa bodo o finalistih in nagrajencih odločale še žirije radijskih postaj in gledalci pred televizijskimi sprejemniki, ki bodo svoj glas lahko oddali prek telefonskega glasovanja.


Polfinalisti:
V četrtek so se za sedem vstopnic, ki vodijo v sobotni finale, potegovali:
Peter Januš (Bela barka),
Atomic Harmonic (Brizgalna brizga),
Diona Dim (Cosmo),
Tjaša Pustotnik (Čarobna so jutra),
Pidži (Češplja moja),
Ylenia Zobec (Ne, ne bom),
Mili (Ne zameri mi),
MM & US - SLO (Njene sanje - Hočem sosedo),
Žana & RNB Wannabes (Pay the Price),
Marjan Zgonc in Stiški kvartet (Ribič in morje),
Billy's Private Parking (Še verjamem - V srce),
Bon bon (Ti si izbral),
Slavko Ivančič (Z mano ti ne gre) in
Katja Klemenc (Zdaj, kar naenkrat).

Danes zvečer pa bodo žirijo in poslušalce skušali prepričati:
Frenk Nova (All inclusive - Jaz in ti),
Rok Kosmač (Biseri v očeh),
Don Sergio (Ej, bejba),
Pandora (Iskanje poti),
Maja Slatinšek (Iz orbite),
Brigita Šuler (Lep je ta dan),
Maya (Letela bom),
Malibu (Moj raj),
Botri (Nekaj v tebi),
Domen Kumer (Polna luna),
Frajkinclari (Presnete punce),
Alenka Godec (V dobrem in slabem), Skuter
in Marjan Smode (Vračam se) in
Dani Gregorc (Zakaj pustila si me samega).