Na 3. mednarodnem tekmovanju kljunaste flavte, ki je potekalo pretekli teden, je tako premagala konkurenco glasbenikov 20 držav Evrope, Azije in ZDA.

Zmaga okronana še z gala koncertom
Slovenska flavtistka je v kategoriji najboljša izvedba izraelske skladbe interpretirala sodobno skladbo Ra'ad skladateljice Hile Tamir Ostrover.

3. mednarodno tekmovanje kljunaste flavte Tel Aviv Recorder Festival je potekalo med 1. in 8. februarjem. Foto: TARF
3. mednarodno tekmovanje kljunaste flavte Tel Aviv Recorder Festival je potekalo med 1. in 8. februarjem. Foto: TARF

Kot zmagovalki ji je pripadel tudi nastop na gala koncertu z vodilnim izraelskim ansamblom za baročno glasbo Barrocada, s katerim je izvedla Koncert za kljunasto flavto v F-duru Giuseppeja Sammartinija, je sporočila skladateljica Brina Jež Brezavšček.

Glasbenica je dodiplomski študij kljunaste flavte zaključila pri solistki, profesorici Dorothee Oberlinger na salzburški univerzi Mozarteum. Trenutno je na magistrskem študiju kljunaste flavte na visoki šoli za glasbo Schola Cantorum Basiliensis v Baslu, kjer študira tudi baročni fagot.

Že mnogokratno ovenčana glasbenica
Maruša Brezavšček, ki je štipendistka Mestne občine Ljubljana in Fundacije Viktoria, je že v preteklosti prejela več nagrad. Leta 2016 je v Gradcu osvojila prvo nagrado na tekmovanju ERPS (European Recorder Players Society) za kljunasto flavto, žirija jo je izbrala tudi za prvo izvedbo obvezne skladbe Viomata II skladatelja Antonisa Rouvelasa na koncertu nagrajencev.

Tako leta 2007 kot leta 2010 je bila tudi prvonagrajenka slovenskega tekmovanja TEMSIG (Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev), leta 2009 tudi prejemnica druge nagrade in zlate plakete s triom kljunastih flavt.